info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı - Tekirdağ Yolcularına Cevap

Muratlı’daki toplu taşıma araçlarının 10 Aralık 2012 tarihi itibariyle tüm araçların Muratlı belediye otogarından kalkması konusunda trafik komisyonunun aldığı kararla ilgili köşe yazımda bu konuya değinmiştim.30 Kasım Cuma günü yapılan toplantıda bu konu masaya yatırılmış, çözüm üretilmiştir.

 

Fakat halktan bazı tepkiler aldım. Benim Muratlı-Tekirdağ şoförlerini savunduğum ve vatandaşın şikayetlerini kaale almadığım konusunda rahatsızlıklarını dile getirdiler.
 
Vatandaşın düşüncelerini dile getirmek, tarafsızlık ilkemizdir.Böyle bir şey düşünülemez. Yolcular, Trakya’da kısa mesafe olmasına rağmen, 5,5 liralık ücretin çok yüksek olduğunu, bunu neden dile getirmediğimi söylüyorlar. Ayrıca, bu konuda gayri-resmi görüşlerini dile getiren, Muratlı’daki resmi dairelerde çalışıp, Tekirdağ’da ikamet eden memurlar, “biz Tekirdağ’da oturuyor, her gün sabah Tekirdağ’dan gelip, mesai bitiminde tekrar Tekirdağ’a gidiyoruz. Yolcu taşıma ücretleri çok yüksek. Bu yüzden hem minibüslerin saatine ayarlamak hem de yüksek ücret ödemek bizi sıkıntıya sokuyor. Biz de bu araçlarla gitmektense, masraflı olmasına rağmen kendi özel araçlarımızla gitmeyi tercih ediyoruz. Neden bunu dile getirmiyorsunuz? “ diyorlar.
 
Bu konuyu kooperatif şoförlerine sorduğumda, “Mazot fiyatları çok yüksek, Halkımız rahat etsin diye araçlarımızı son model olarak yeniledik. Her türlü konforu yolcularımız için sağlıyoruz. Üstelik nöbetçi araçlarımızla hiçbir yolcuyu mağdur etmiyoruz. Yeşilsırt köyüne girme mecburiyetimiz olmamasına rağmen, sırf hizmet için o bozuk yola yepyeni araçlarımızı sokuyoruz. Herkes kendi açısından haklı ama burada biz de sıkıntılar yaşıyoruz ama halkımıza en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapıyoruz.” Dediler.
 
Bu konuya ben cevap vereyim. Muratlı-Tekirdağ hattında yıllarca hizmet veren Muratlı Belediye otobüsleri Sayın Nebi Tepe seçilene kadar, Tekirdağ’dan gelen memurlara ve vatandaşa hizmet veriyordu. Her ne hikmetse bu araçlar Tekirdağ hattından çekildi. Bu konuyu yıllar önce belediye başkanına sorduğumda “Boş ver Murat bu konu seni aşar, başına iş alırsın.” Demişti. Buna rağmen yazdığımda, Mücavir alan mazeretini beyan etmişti. Mücavir alanın 100km.den sonra başladığını, üstelik onlarca yıldır Tekirdağ-Muratlı arasında belediye araçları taşımacılık yaparken, sayın başkan göreve geldiğinde neden bu hizmetin kaldırıldığına dair bir cevap alamadım. Belediye araçları hizmet verseydi, Devlet memurları görevlerine gitmek için ulaşımda sıkıntı yaşamazlardı.
 
Bu memur arkadaşlara da bir müjde verebilirim. Tekirdağ'ın büyükşehir olması kesinleştiği için, belediye bu dönemden sonra mücavir alan mazeretine sığınamayacak. Çünkü Muratlı, büyükşehire bağlı merkez ilçe olacağı için, Mücavir alan statüsünden çıkacağı, şehir içi taşımacılık sayılacağına istinaden, vatandaş tekrar belediye araçlarının hizmet vermesini talep edebilecek. Ayrıca Şu anda şehir içi minibüsü toplu taşımacılık hizmeti yapan Onur şehir içi taşımacılık kooperatifi de Barbaros-Kumbağ ile Tekirdağ arasındaki gibi hizmet verebilecek.
 
KISACA İFADE ETMEK GEREKİRSE, HERKES KENDİ PENCERESİNDEN BAKARKEN HAKLI AMA BİRAZ DA ELEŞTİRİRKEN TARAFSIZ GÖZLE ELEŞTİRİ YAPILMASI LAZIM. BİZ HEM HALKIN HEM ŞOFÖRLERİN AYNI TERAZİ DENGESİNDE SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ. NEGATİF DEĞİL, POZİTİF ELEŞTİRİN.HERKES KENDİ PENCERESİNDEN BAKTIĞI İÇİN ÇÖZÜM YERİNE ÇÖZÜMSÜZLÜK OLUYOR.VATANDAŞ DA,ŞOFÖRLER DE HAKLI.ÖNEMLİ OLAN UZLAŞMAKTIR.
 
MURAT ÜRTEKİN
Kaynak : Murat Ürtekin