info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’ya Köy Diyenler, İl Olmuş Haberiniz Yok

Muratlı’ya Köy Diyenler, İl Olmuş Haberiniz Yok

Osmanlı hükümdarı l. Sultan Murat, Avrupa’dan sefer dönüşü,halkın “Sarıbayır” dediği  tepede otağa kurmuş.O zamanlar temiz akan Ergene ve yeşillik alana 1.Sultan Murad Han hayranlıkla bakarken,lalası   
 - “Sultanım burayı çok beğendiniz. Buranın adı Murad eli olsun.”Demiş.
 Sultan:
- “ Beli lala,olsun”Demiş.
Bu isim zamanla değişerek Muratlı olmuş.Daha sonra buradan geçen tren yolunun üst kısmına Göçmenler gelerek yerleşmiş.Böylece,tren yolunun iki yakasında  gelişen yer,nahiye olarak Çorlu’ya bağlanmış.Cumhuriyetle birlikte gelişen Muratlı,Atatürk’ün ziyaretiyle artarak büyür ve ilçe olur.
Fakat,onlarca yıl geçmesine rağmen, devletten ve siyasi oluşumlardan  destek görmeyerek adeta kaderine terkedilen Muratlı’ya,ilçe dışından gelenler ve bazı siyasiler, “köy”demektedirler.
Buna rağmen,Muratlı’nın Yeşilsırt mahallesinde bir hayrata asılan afiş, halk tarafından, “MURATLI İL OLMUŞ,HABERİMİZ YOK.TEKİRDAĞ'DAN NE ZAMAN AYRILDI?”esprilerine sahne oldu.CHP Tekirdağ milletvekili adayı İlhami Özcan Aygün’ün,Yeşilsırt’a  astırdığı tanıtım afişi şaşkınlık ve komik karşılanmaktadır.Bu afişin yanlışlıkla mı,kasden mi yapıldığı,Muratlı ile alay mı edildiği,sempati amacıyla mı yazıldığı cevabı İlhami Özcan Aygün’den merakla bekleniyor.
Kaynak : Murat Ürtekin