info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mustafa Yel Büyükşehir Belediyesi Adayı Oluyor

Tekirdağ’da çok sayıda vatandaşla görüşen muhabirlerimiz AK Parti’nin büyükşehir adayı kim olmalı? Sorusuna yanıt aradı. Araştırmadan büyük fark ile Mustafa Yel çıktı.

Bir haftadır yaptığımız araştırmanın sonucunu sizlerle paylaşıyoruz. Tekirdağ’da çok sayıda vatandaşla görüşen muhabirlerimiz AK Parti’nin büyükşehir adayı kim olmalı? Sorusuna yanıt aradı. Araştırmadan büyük fark ile Mustafa Yel çıktı.
 
Çiftçisinden, esnafına çok sayıda Tekirdağlıya sizler için sorduk. Bir haftalık çalışmalarımıza çok sayıda insanla bir araya gelerek AK Parti’nin büyükşehir adayı kim olmalı? Sorusuna yanıt aradık. Tekirdağlıların Mustafa Yel isminde karar kıldığını öğrendik.
 
KÖYLERDEN TAM DESTEK
 
Mustafa Yel’i ismen ve simaen tanıyan özellikle merkez köyleri muhtarları ve yaşayanları Mustafa Yel’in aday olması halinde açık ara köylerde birinci geleceğini ifade etti. Öte yandan İl Başkanı Kambur’un beldesi Karacakılavuz’da yaşayan çok sayıda belde sakini  de Mustafa Yel isminde birleşmiş durumda.
 
TEKİRDAĞ’IN EN ESKİ MAHALLESİ DE YEL DİYOR
 
Tekirdağ’ın en eski mahallerinden birisi olan Çiftlikönü esnafı da Mustafa Yel’e tam destek verdiklerini açıkladı. Son seçimde CHP’ye oy kullandığını ifade eden bir kahvehane sahibi Yel’in aday olması halinde destek vereceklerini kaydetti.
 
MHP, YEL OLURSA DESTEKLERİZ
 
MHP’li bir yönetici Mustafa Yel’in aday olması halinde parti tabanının Yel’i destekleyeceği öngörüsünde bulundu.
 
CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN DESTEĞİNİ ALDI
 
CHP’li bir meclis üyesi ise Yel’in aday olması halinde köylerdeki CHP oylarını dahi alacağını kaydetti. Yel’in Tekirdağ’ın 257 köyüne hakim bir yönetici olduğunu ifade eden CHP’li meclis üyesi, “Yel, CHP’nin köy oylarının büyük bir çoğunluğunu alacak. Köyler partiden ziyade kişiye oy veriyor. Yel, köylerde yaşayanların büyük bir çocuğunluğunu tanıyor. Bu yüzden Yel açık ara önde kapatır.” dedi.
 
YEL’E PARTİ İÇİNDE MUHALEFET VAR
 
AK Parti içindeki nabzı yoklayan AJANS TEKİRDAĞ Mustafa Yel’e parti içinden muhalefet olduğunu saptadı. Büyükşehir serüveninde Ahmet Kambur’un ve Ziyaeddin Akbulut’un adaylığını destekleyen yöneticiler, Yel’in büyükşehir adaylığına sıcak bakmadığı izlenimi verdiler. Kamuoyu ise, Yel’in aday olmaması halinde AK Parti’nin açık ara seçimi kaybedeceğini düşünüyor.