info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

MYO Müdürleri Toplantısı İlk Kez Çerkezköy’de Yapıldı

Dönem dönem yapılan Meslek Yüksek Okulları Müdürleri toplantısı ilk kez Çerkezköy’de yapıldı.

Yüksek okulların sorunları ve sıkıntılarının masaya yatırıldığı toplantı ÇEMYO’nun ev sahipliğinde yapılırken, toplantıda konuşan Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, “Üniversitemiz ve buna bağlı yüksekokullarımızda bine yakın akademik personele sahibiz. Kocaman bir aile olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki 8-10 yıllık süreçte bu üniversite alt yapısını büyük ölçüde tamamlamış, artık daha ziyade eğitimde kalite ile ilgili rötuş çalışması yapan üniversite konumuna gelecektir” dedi.
 
TOPLANTI ÖNCEKİ GÜN YAPILDI
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde eğitim veren Meslek Yüksek Okullarının Müdürleri, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun ev sahipliğinde önceki gün bir araya geldi. ÇEMYO Toplantı Salonu’nda düzenlenen Meslek Yüksek Okulları Müdürleri toplantısı saat 10.30’da başlarken, toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, ÇEMYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Ercan Buluş, Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, Hayrabolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Mirik, Malkara Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Ertürk, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. M. Ömer Azabağaoğlu, Muratlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurşen Öntürk, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aysun Ünal, Saray Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. S.Ahmet Menteş, Şarköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Elman Bahar, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Ertuğrul Recep Erbay ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz katıldı.
 
YENİ OKULUMUZUN İNŞAATI BAŞLADI
 
Müdürler toplantısının ilk kez Çerkezköy’de yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, “Akademik yılın ilk toplantısını okulumuzda gerçekleştiriyoruz. Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda bin 300 öğrencimiz bulunuyor. Bu binamız asıl bina değildir. Veliköy’de Belediyemiz bize 130 dönümlük alanı verdi ve Yüksek Okulumuzun inşaatı başladı. Mart ayında Veliköy Belediyesi Çerkezköy Belediyesi’ne devrolacak. O zaman bir tıkanıklık yaşayacağız. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi’nin bizlere yardımcı olacağı söylendi” dedi.
 
OKULLARIMIZ ÖNEMLİ FONKSİYONLARI YERİNE GETİRİYOR
 
Ercan Buluş’un ardından konuşan ve toplantı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şefik Kurultay, kendilerini güzel bir ilçe ve okulda ağırlayan ÇEMYO yönetimine teşekkür ederek, “Yüksek okullarımız bizim açımızdan önemlidir. Üniversitemizin yüzde 60’sını yüksek okullarımızda okuyan öğrencilerimiz oluşturuyorlar. 2006 yılında kurulan üniversitemiz Trakya Üniversite’sinden devrolmuş yüksek okullarımız ile birlikte bu yükü çekmektedir. Eğitim ve öğretim alanında hepsinin birer deneyimleri tecrübeleri vardır. Yüksek okullarımız bulundukları ilçe merkezinde son derece önemli fonksiyonları yerine getiriyorlar. İlçeler bazında yüksek okulların konumu çok daha önemlidir. İlçe ile bütünleşebilmeleri, ilçenin ve ülkenin genel manada ihtiyaç duyduğu elamanların yetiştirme konusunda gayret sarf etmeleri bizi memnun ediyor” açıklamasında bulundu.
 
YENİ ÜNİVERSİTE OLMAMIZ SEBEBİYLE SIKINTILAR YAŞIYORUZ
 
Özverili bir şekilde çalıştıklarını sözlerine ekleyen Kurultay, “Temennimiz onların gayreti, bulundukları yerdeki ilçe tarafından sahiplenilmesi onlara her konuda destek olunması bizim birinci önceliklerimiz arasındandır. Biz yüksek okullarımızı geleceğe sağlıklı bir yapıda taşıma adına gayret gösteriyoruz ve göstereceğiz. Yeni üniversite olmamız nedeniyle sıkıntılarda yaşıyoruz. Yüksek okullarımıza hak ettikleri çok daha güzel ve alt yapıları hazırlayabilmek istiyoruz ama bunlar da tamamen bütçe ile alakalıdır. Yüksek okullarımıza onların bekledikleri düzeyde kaynağı aktarmakta zorluk çekiyoruz. Bu bağlamda ben bulundukları yerdeki ilçe ve merkezdeki yüksekokullarımızın bir takım taleplerinin karşılanmasında özellikle eğitime yönelik binalar olmak üzere, alt yapının hazırlanmasında ilçe halkının yapacağı desteklerin çok önemli olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.
 
SARAY HALKINA VE İDARECİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
 
Saray’da temeli yeni atılan Meslek Yüksek Okulu hakkında da konuşan Şefik Kurultay, şunları söyledi; “Saray’da geçtiğimiz günlerde yeni Meslek Yüksek Okulu Binası’nın temelini attık. Tamamen Saray ilçemizin saygıdeğer yöneticilerinin, halkının, iş adamlarının ve yardımseverlerin destekleri ile oluşturulan fon sayesinde bu temel atılabildi. Yakın bir gelecekte binanın en azından kabası tamamlandıktan sonra üniversitenin de devreye girmesi ile devlet kaynakları da kullanılarak en kısa sürede bu binamızı eğitim ve öğretime kazandırmayı planlıyoruz. Hassasiyeti gösteren Saray halkına, idarecilerine teşekkürlerimizi sunuyorum.”
 
GÜZEL ŞEYLERLE ANILMAK ADINA GAYRET EDİYORUZ
 
Çerkezköy’ü ön plana çıkması gereken bir ilçe olarak değerlendiren Kurultay, “Veliköy’de bir bina yapıyorlar. Onlara da teşekkürlerimizi sunuyorum. Genç üniversite olmamıza rağmen son derece iddialıyız. Gelecekte üniversitemizi ülkemizde sayılı üniversiteler arasına koymak için gayretle çalışıyoruz. Bütün kadromuzla başarı için çok çalışıyoruz. Makamları bize emanet edilmiş, bir müddet sonra başkasına emanet edeceğimiz yerler olarak görüyoruz. İnsanları yaptıkları işlerin, onlara daha fazla anlam kattığını anlarız. Bu nedenle de gelecekte hatırlanmak ve güzel şeylerle anılmak adına gayret ediyoruz. Gelecekte inşallah Namık Kemal Üniversitesi saygın bir üniversite haline gelecektir. Bu bizim iddiamızdır ve bunu başarabileceğiz “ bilgisini verdi.
 
ÇALIŞMALARIMIZ DIŞARIDAN TAKDİRLE İZLENİYOR
 
Namık Kemal Üniversitesi’nde ki akademik personel hakkında da konuşan Şefik Kurultay, “Üniversitemiz ve buna bağlı yüksekokullarımızda bine yakın akademik personele sahibiz. Bunun 400’ü ise öğretim üyesinden oluşuyor. Bu sayının yanı sıra 500’e yakın idari personel ile birlikte kocaman bir aile olma yolunda hızla ilerliyoruz. Önümüzdeki 8-10 yıllık süreçte bu üniversite alt yapısını büyük ölçüde tamamlamış, artık daha ziyade eğitimde kalite ile ilgili rötuş çalışması yapan üniversite konumuna gelecektir. Ciddi bir alt yapı oluşmaya başladı. Bu çalışmalarımız dışarıdan da takdirle izleniyor. Önümüzdeki süreçte çok güzel günlerin bizleri beklediğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
ÇEMYO’NUN ROZETİNİ TAKTI
 
Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay konuşmasının sonunda ise, “Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu gelecekte sahip olacağı fiziksel mekanlar itibariyle, akademik kadrosu, öğrenci sayısı itibariyle bizim gözde yüksekokullarımızdan biri olmaya devam edecektir. İnşallah bu niteliğini önümüzdeki yıllarda artırarak geliştirecektir. Herkese hizmetlerinden katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kurumu hak ettiği yere ulaştırmada bundan sonra da gayret göstereceklerine olan inancımızı da tekrar ifade etmek istiyorum” dedi. Şefik Kurultay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay’a ÇEMYO’nun rozetini taktı.