info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ Geleneksel Fizik Günleri Etkinliği

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof Dr Berker, "Fizikçi de olsan, mühendis de olsan, doktor ya da avukat da olsan, hangi mesleği icra ettiğin önemli değil, önemli olan insanlarla kurduğun iletişim odaklı ilişkilerdir"

Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından Rektörlük konferans salonunda düzenlenen, Fizik Günleri II etkinliği kapsamında Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof Dr Berker, Araştırma ve İletişim Odaklı Eğitim konulu konferans verdi.

Rektör Berker, başarmak için, en tepede olmak ve en iyi olmak için öğrenci odaklı eğitimi esas aldığını, öğrencileriyle üniversite birinci sınıftan itibaren birlikte çalıştığını, uygulamalar yaptıklarını, gerektiğinde onlara yetki ve sorumluluklar verdiğini söyledi. Berker, öğrencilerinin karşısına yalnızca fizik profesörü olarak çıkmadığını, onlarla çok iyi diyaloglar kurabildiğini, gerek özel, gerekse sosyal yaşamlarında da bir araya geldiklerini belirtti.

Eğitimin özünde araştırmanın, iletişimin esas olduğunu belirten Berker şunları kaydetti. "Gençleri araştırma yapmaya sevk etmemiz lazım. Fizik profesörü olarak gençlerle çalıştığım yıllarda onlara yeni bilgiler öğretirken hem kendimi geliştirdim, hem onların yetişmesine öncülük ettim, hem de onları yetiştirirken onlardan çok şey öğrendim. Fizikçi de olsan, mühendis de olsan, doktor ya da avukat da olsan, hangi mesleği icra ettiğin önemli değil, önemli olan insanlarla kurduğun iletişim odaklı ilişkilerdir. İşin özü temel problemleri çözümlemek, gerçek hayatta uygulamalara yardımcı olmak ve gençlerimizi en iyi şekilde eğitmektir. İnsan hangi işi yaparsa yapsın coşkuyla ve kendini vererek yapmalı. Lise öğrencilerine yönelik olarak da TÜBİTAK Feza Gürsey Enstitüsü nde yoğun programlı dersler veriyorum. Ancak gençlerin aileleri tarafından nedense hep fen bilimlerine yönlendirildiklerini, oysa sosyal bilimlerin de çok önemli olduğunu fen bilimlerinde öğrenim gören çocuklara sosyal bilimler derslerinin de verilmesi gerekir. Fenciler de sosyal bilimleri bilmelidir. Hayatta başarılı olmanın özü budur. Lisans ve lisansüstü öğrencilerimi yetiştirirken sosyal bilimler derslerinde de başarılı olmalarına özen gösterdim."

Konuşmasını babası Ordinaryüs Prof Dr Ratip Berker in(Matematik profesörü) yaşama dair anekdot olarak kaydettiği özlü sözlerle bitiren Prof.Dr. Nihat Berker, "Gençlerin ayağına gitmek ve onlara bir şans tanımak lazım" derken, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Konferans öncesi konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr Yasemin Yıldız Yarar, geçen yıl Fizik Günleri etkinliğinin birincisini, bu yıl da ikincisini düzenleyerek etkinliğin artık geleneksel bir hal aldığını ifade etti. Sabancı Üniversitesi Rektörü ve TÜBA Üyesi Prof.Dr. Nihat Berker i konuk etmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konferansın ardından Rektör Prof Dr Nizamettin Şenköylü, "Dünyaca ünlü, çok seçkin bir bilim insanını konuk ettik. Bizleri bilimin keskin rekabet gerektiren kulvarlarına taşıdı. Bu kulvarlarda arkadaşları ve öğrencileri ile birlikte nasıl sistemli bir şekilde başarıya ulaştıklarını ve onların bu noktalara gelmesinin tesadüfü olmadığını gördük. Sayın Prof Dr Nihat Berker e verdiği değerli bilgiler ve bilim dünyasına yetiştirdiği değerli insanlar için çok teşekkür ediyorum"dedi ve günün anısına kendisine hediye verdi.