info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nkü Öğretim Görevlisi M.A Nın Nkü İle İlişiği Kesildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi M. A., öğrencilere derste Çanakkale Şehitlerini kastederek, “Bu zırvalıklarla kendinizi kandırmayın. Bunlar saçma sapan olaylar. Esas savaş Kürt halkının özgürlük savaşıdır. Asıl olan bizim savaşımızdır” dediği iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında YÖK Disiplin Kurulu tarafından görevinden ve memuriyetten atıldı.

 

NKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nda öğretim görevlisi olarak çalışan Mukaddes Akdeniz hakkında, 4 Nisan 2012 tarihinde derste Çanakkale şehitlerine hakaret ettiği gerekçesi ile ’devleti küçük düşürücü, milletin milli ve manevi değerlerini küçümseyen, belli etnik grupları ön plana çıkartmaya çalışan, genel anlamda siyasi görüşlerini öğrencilere empoze eder nitelikte söylemlerde bulunmaktan’ soruşturma açıldı.
 
Öğrencilerin dilekçeyle şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada Mukaddes Akdeniz, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Üniversite tarafından tamamlanan soruşturma dosyası nihai karar için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) gönderdi. Mukaddes Akdeniz’e, YÖK Disiplin Kurulu tarafından görevinden ve memuriyetten men cezası verildi.
 
Adı geçen öğretim görevlisinin ders esnasında Çanakkale şehitleri hakkında yaptığı konuşma sonrası öğrencilerin tepkisi üzerine Gazetemiz internet sitesinde ve bir ajans abone sitelerinde ve gazetelerde yer alan haberler üzerine M. A nın Tekirdağ Asliye Hukuk Mahkemesinde haberler hakkında yapmış olduğu şikayet üzerine verilen kararda soruşturmaya gerek olmadığına karar verilmişti. Bu karar üzerine itiraz eden M. A nın itirazı da Red edilmişti. Adı geçen öğretim görevlisinin Tekirdağ da düzenlenen tüm eylemlerde ön sıralarda yer aldığı tüm basın mensuplarınca biliniyordu. Hakkında böyle bir kararın verilmesiyle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitenin ne kadar isabetli bir karar aldığını  ve YÖK ün de bu kararı onayladığı görülmektedir.