info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Okul Harçlıklarını Biriktirip Muhtaç Aileye Verdiler

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde iki kız öğrenci, biriktirdikleri harçlıklarını, ziyaret ettikleri ihtiyaç sahibi aileye teslim ettiler.

Çorlu Deri Sanayicileri Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümü'nde okuyan öğrencilerden Emel Ceylan ve Kevser Oral, örnek bir davranışta bulunarak muhtaç aileye yardım ettiler. İki öğrenci Sağlık mahallesinde, görünüşünden durumlarının iyi olmadığını fark ettikleri bir çocuğu uzaktan takibe aldılar. Daha sonra ailesi hakkında çocuktan bilgi alan öğrenciler, ailenin yardıma ihtiyacı olduğunu anlayarak bir şeyler yapmak istediler. İki arkadaş bir hafta boyunca topladıkları harçlıklarını, aileyi ziyarete giderek teslim ettiler.

Bu durum karşısında duygulanan öğrenciler olayı şöyle anlattılar: ''Okulumuzun çevresinde oturan, okula gelip giderken durumunun iyi olmadığını gördüğümüz küçük bir çocuk gördük ve durumu hakkında bilgi aldık. Arkadaşımla birlikte şahsi olarak yardımda bulunmayı planladık. Harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz 50 TL'yi bu aileye teslim ettik. İki arkadaş bu ailenin evine gittik. Onlara gelme amacımızı açıkladık. Bizleri evlerine buyur ettiler. Aile ile sohbet ettik ve bize yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Ailelerinde ciddi sağlık sorunu ve eğitim sorunu olan bireyler var. Karsılaştığımız küçük çocuk bu zorluklardan etkilenmiş ve okulunu aksatıyor. Ailenin daha çok yardıma ihtiyacı var. Bu aile bizim ikinci ailemiz olacak.''

Bu örnek davranışı tüm okula duyuran okul yönetimi ise öğrencilere teşekkür etti.

Kaynak : Star Gazetesi