info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ölümlerin Sorumlusu Büyükşehir mi Olacak?

İçişleri Bakanlığının son iki yılda gündeme getirip yürürlüğe koyduğu trafik yasalarıyla trafik ihlallerinin önüne geçilmesi hedeflenmişti.

Fakat UKOME’NİN başkanı olan Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın sayısız dilekçeye, basında defalarca gündem olmasına rağmen İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ YÜRÜRLÜĞE KOYDUĞU YASALARI HİÇE SAYMAYA devam etmesi, birçok kaza ve can kaybına neden olmaya devam ediyor. Muratlı’da yaşayan ve Muratlı’yı güzergâh geçişi olarak kullanılan birçok araç sahibi her yıl kaza ve ölümlere kurban gidiyor.

AMAÇ ŞOV MU SİYASİ KAPIŞMA MI HİZMET Mİ?

Gerek Tekirdağ şehir hastanesi gerekse Muratlı devlet hastanesi yolunu muhteşem asfalt ve yol şeridiyle yapan, giriş-çıkışlara devasa resmini koyup, “bu yol Tekirdağ Büyükşehir belediyesi tarafından yapılmıştır” yazdıran Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, yolun devamındaki ergene köprüsünden itibaren şehir içinden Karıştıran’a giden, Ballıhoca mahallesine kadar olan yolu asfaltlamayarak sayısız kaza ve ölümlerin sorumlusu olmaktadır.

VATANDAŞTAN İLGİNÇ TEPKİ; “BİR YOL ŞERİDİ ÇİZMEKTEN BİLE ACİZLER Mİ?

Özellikle Muratlı’nın içinden geçen ana yoldan başlayıp, fabrikalar mevkiine kadar olan bölümde yolun bozukluğunun yanı sıra Muratlı Emniyet müdürlüğünün önü ve İlçe Jandarma komutanlığının önü olmak üzere yol şeritlerinin tamamen kaybolmasına rağmen yıllardır yenilenmemesi, vatandaşlar tarafından tepki çekerken, “kamu binaları önü olduğu için mi yapılmıyor?” sorusunu gündeme getiriyor. Yol şeritlerinin yapılmaması, bu yolu kullananların da tepkisini çekerken, bunun ihmalkârlık mı, sorumsuzluk mu yoksa siyasi mi olduğu kafalarda soru işareti bırakıyor.

Eğer karar siyasiyse, Muratlı’lı olan ve Muratlı’ya Kadir Albayrak’ın hiçbir şey yapmadığını sürekli dile getiren Ak Parti il başkanı Mestan Özcan, bu konuda bir şey yapmayı, “önce yaya, önce insan hayatı” sloganıyla sürekli trafik bilgilendirmesi yapan İçişleri Bakanlığı yasalarınca bu Muratlı’da bu trafik keşmekeşini İçişleri Bakanlığına bildirmeyi düşünüyor mu? Ayrıca 5-6 kilometrelik yolu asfaltlamayarak halkı mağdur eden, sayısız kazaya, mal ve can kaybına neden olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve büyükşehir yetki alanındaki yol, kaldırım, yaya geçidi yapma, uyarı levhası tabela, kamera ile tespit ve cezai işlem kontrolü ile gelen öneri ve şikâyetler nezdinde değerlendirmek ve uygulamakla mükellef olan UKOME KARAR ONAY YETKİSİ SAHİBİ KADİR ALBAYRAK’A Tekirdağ Valiliği gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatıp başlatmayacağı, Muratlı Emniyet müdürlüğü ve Muratlı ilçe Jandarma komutanlığının önünün yol şeritlerinin özellikle ihmal edilip edilmediğinin araştırılıp araştırılmadığı merak ediliyor. Araç şoförleri soruyor; “burada yol şeridi olmadığı için şerit ihlalinde cezayı Tekirdağ Büyükşehir belediyesi mi ödeyecek?

Olmayan şerit ihlali sonucu kaza ve ölümde Tekirdağ büyükşehir belediyesinden mi hesap sorulacak? Diyorlar.

-Tekirdağ Büyükşehir belediyesi yetki alanındaki yolları ve yol şeritlerini neden yapmıyor?

Kaynak : Murat Ürtekin