info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

OSB’ye Karşı Soğanlı Eylem

Tekirdağ’da kurulmak istenen Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi’ni (TORSAB), mahalle sakinleri tarlarından topladıkları soğanlarla protesto etti.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Nusrat, Yağcı ve Kaarahisarlı mahalleleri sınırlarına kurulmak istenen Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi’ni mahalle sakinleri tarlarından topladıkları soğanlarla protesto etti. Nusratlı Mahallesi’nde toplanan vatandaşlar, mahalle sınırları içinde yapılması planlanan TORSAB’ın mahallenin düzenini bozacağını ve tarımdan geçinen vatandaşın mağdur olacağını iddia etti. Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Tarım Topraklarımızı ve Yaşam Alanlarımızı Koruyalım Platformu üyeleri de vatandaşları konu hakkında bilgilendirdi. Tarım Topraklarımızı ve Yaşam Alanlarımızı Koruyalım Platformu Genel Sekreteri Dr. Cemal Polat, "Nusrat, Yağcı ve Kaarahisarlı'da yapılması planlanan TORSAB ilgili olarak yapılan çalışmalarda mahalle sakinlerinin Nusrat, Yağcı ve Kaarahisarlı dik duruşu için teşekkür ediyorum" dedi.
 
Nusrat, Yağcı ve Kaarahisarlı mahallelerinde bulunan ve TORSAB’ın kurulması planlanan arazilerin mutlak ve özel tarım arazileri olduğunu iddia eden Polat, "Süleymanpaşa ilçesi Nusratlı, Yağcı ve Karahisarlı mahalleleri sınırları içinde yer alan 4 bin 260 dekarlık alanın tarım dışı amaçla kullanılmasının uygun bulunması ve 5 Mayıs tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile ‘acele kamusallaştırma kararı’nın alınması oldukça düşündürücü ve manidardır" diye konuştu. 
 
"BİZ BU TOPRAKLARDA SIĞIRLARIMIZI OTLATACAĞIZ"
 
Nusratlı Mahallesi sakinlerinden Rahmiye Şirin, TORSAB’ın mahallelerinin sınırları içine yapılmasının planlanmasından rahatsız olduğunu ifade ederek, "Toprağımızı vermiyoruz, vermeyeceğiz. O topraklarda hayvanlarımızı otlatıp, tarım yapacağız. Arazilerimizde sığırlarımızı, koyunlarımızı otlatacağız. Biz burada doğduk, doyduk, burada öleceğiz" dedi. 
 
Yaklaşık 200 kişilik grup, basın açıklamasından sonra olaysız şekilde dağıldı.