info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Peyzaj Çalışmaları Caddeye Yeni Bir Görüntü Kazandırdı

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinin çalışmalarını büyük oranda tamamlandıkları Atatürk Caddesi’nde, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri güzelleştirme çalışmalarını başlattı.

IŞIKLANDIRMALAR DİKKAT ÇEKİYOR
 
İlk olarak Fen İşleri Müdürlüğü tarafından asfaltlama ve modern yeni yapıldığı Atatürk Caddesi'nde değişim devam ediyor. Asfalt ve kaldırım çalışmalarının yanı sıra ilçede bir ilk olarak yaya geçitlerinin de ışıklandırıldığı Atatürk Caddesi, dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu noktada saat kulesi civarında yer alan yaya geçitlerinin dikkat çekmesi ve daha güvenli bir geçiş sağlanması amacıyla, alanda bulunan yaya geçitleri akşam saatlerinde trafik lambaları ile zıt bir şekilde ışıklandırılarak yaya ve sürücülerin kontrollü geçiş yapmasına katkı sağlıyor. 
 
FARKLI BİTKİLER EKİLDİ
 
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinin büyük oranda çalışmalarını tamamladığı Atatürk Caddesi'nde, son olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri caddeye son halini verdi. Çalışmalar kapsamında caddede kaya bahçesi oluşturan yetkililer, ''Cadde cam taş ve doğal kayalarla süslendi. Buna ek olarak alanda çimlendirme ve otomatik sulama yapıldı. Alana oturtulan cam taş ve doğal kayalar genelde çalı bitkileri ile süslenerek kombin edildi. Kasımpatı, şimşir, kuşkonmaz, biberiye, ılgaz ve saz gibi bitkilerin yer aldığı caddede pek çok farklı bitki kombin edilerek, peyzaj çalışmasına dahil edildi'' denildi. 
 
FARKLI PROJELER UYGULUYORUZ
 
Atatürk Caddesi'nde devam eden çalışmaların ilçenin başka bir noktasında olmadığını ifade eden yetkililer, “Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak her alanda özen gösterdiğimiz çalışmaların ilk olması da bizler için önemli. Bu nedenle ilçemizde yaptığımız her türlü peyzaj çalışmasının tek olmasına önem veriyoruz. Bundan dolayı da her kavşağa ve alana farklı bir projeyi uyguluyoruz” bilgisi verildi.