info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Platform ve Dernekler Ergene İlçesinde Melek Şengönül İçin Biraraya Geldi

Ergene Belediyesi,HAYKONFED ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu tarafından, Yaşam Hakkı Savunucusu Melek Şengönül`ün Öldürülmesi sebebiyle, Ergene belediye binası önünde bir basın Açıklaması İle Protesto Edildi...

Melek Şengönül ve Bugüne Kadar Öldürülen Tüm Kadınlar Çorlu Ergene`de Saygı ve Sevgi İle Anıldı... 

Basın Kamuoyunun tüm tepkilerine, tüm güvenlik önlemlerine rağmen Yaşam Haklarına ölümcül saldırıların devam etmesi üzerine bu açıklamanın zorunlu hale geldiğini ifade eden HAYKONFED Genel Sekreteri Timur Ugan,  Eli silahlı canilerin toplumumumuz yaşayanlarının en savunmasızlarına; Kadınlara, Çocuklara ve can dostumumuz, yeryüzünde yaşamın vazgeçilmez unsurları hayvanlara karşı giriştiği insanlık dışı şiddet ve öldürme eylemleri " yeryüzünde yaşamın devamına yapılmış saldırılardır ". 

Geçtiğimiz hafta; hemen her gün aldığımız " Kadın Cinayetleri " haberlerine İlimizde yaşayan, tüm yaşam hakkı savunucusu kamuoyunun tanıdığı, değerli arkadaşımız, hayvan hakları savunucusu sevgili Melek Şengönül’ün hunharca öldürülmesi haberi de eklenmiş, bu acı kaybımız bizleri derinden üzmüştür. Melek Şengönül ömrünü insan, hayvan ayırmadan yardıma, korumaya adamış, kalbi sevgi ve merhametle yoğrulmuş bir kardeşimizdi. Yıllardır kendi sağlığını, refahını bir yana bırakıp duyarsız insanların, yasa gereği görevini yerine getirmeyen kurum ve kuruluşların mağdur ettiği can dostlarımız için inanılmaz bir özveri ile mücadele etti. Sayısız cana yiyecek, sağlık ve sevgi taşıdı. 

Hayattan alçakça koparılmasaydı son huzurlu nefesine kadar sevgi öğretmeni olmaya devam edecek ender insanlardan biriydi. Onu katleden cani ya da canilerin bir başka savunmasız masumun da canına kastetmeden bir an önce yakalanması ve ağırlaştırımış müebbet hapisle cezalanlandırılması şu anda en büyük isteğimizdir. Emniyet güçlerimizin özenli bir çalışma yürüttüğü biliyor, kendilerine bireysel ve kurumsal olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Hiç bir nedenle bağışlanamayacak kadın cinayetlerinde bu güne kadar yitirdiğimiz tüm kadınları saygı ve sevgiyle anıyoruz. 

Kamuoyunu Sevgili Melek Şengönül`ün de son arzularından biri olan " kadın katillerine ağırlaştırılmış, indirimsiz müebbet hapis verilmesi ", " her türden hayvanın yaşam hakkını elinden alan, işkence edenlere 3 yıldan az olmamak üzere " TCK kapsamında hapis cezası verilsin istemimize katılmaya ve destek olmaya çağırıyoruz.”dedi. 

Ardından söz alan Tekirdağ Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurga, Ben ülkemizde insanlıkta, neden bu hale düştüğümüzü merak ediyorum. Ben Avrupa Birliği yasalarını incelemiş biri olarak görüyorum ki, hiçbir yerde mutlu değiller. Hiç bir yerde kadın hakları ve hayvan hakları karnesi iyi değil. Gelişmiş ülkelere baktığımızda, Almanya, İngiltere, Amerika ve Birleşmiş Milletler temsilcisi ülkeler zaten silah üretiyor.İnsanlar birbirini yok etsin diye silah satıyor üstüne de para alıyorlar. Dolayısıyla bu ülkeler bize ne insan hakları ne de hayvan haklarını öğretme hakkına sahip değildirler. Dünyada açlığın sebebi de bu ülkeler. Dolayısıyla asla bize örnek olamazlar. 

BU KATLİAMLARIN, İNSAN VE HAYVAN HAKLARI İHLALLERİ NE DEVLET NE DE DİN MESELESİ DEĞİL, İNSANLIK MESELESİDİR. BİZLER, ZAYIF OLAN İNSANLARA SAYGI DUYDUĞUMUZ KADAR GÜÇLÜYÜZ, ZAYIF OLAN KADINLARA SAYGI DUYDUĞUMUZ KADAR ERKEĞİZ, ZAYIF OLAN HAYVANLARI ANLAYABİLDİĞİMİZ KADAR DA İNSANIZ” Dedi.

Melek Şengönül için bir araya gelen dernek ve platformlar şunlardan oluşmaktadır; 

HayKonfed - Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Tekirdağ Platformu 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 
Ergene Belediyesi 
Marmara Hayvan Hakları Federasyonu 
Ege Hayvan Hakları Federasyonu 
Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu 
İstanbul Hayvan Hakları Derneği 
Çorlu Doğayı Hayvanları Sevenler Derneği 
Trakyalı Hayvan Hakları Savunucuları 
Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat Derneği
Kaynak : Murat Ürtekin