info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Polisten, Çalıntı Dizüstü Bilgisayar Operasyonu

Çorlu da, ev ve işyerlerinden çalınan dizüstü bilgisayarlarla ilgili çalışma başlatan Asayiş Büro ekipleri 3 kişiyi gözaltına aldı, bir kişiyi ise tutukladı.

 

Çorlu'da, ev ve işyerlerinden çalınan dizüstü bilgisayarlarla ilgili çalışma başlatan Asayiş Büro ekipleri 3 kişiyi gözaltına aldı, bir kişiyi ise tutukladı. 
 
İnternet üzerinden satış yapanlarla tek tek iletişime girerek alıcı kılığında satıcılarla buluşan polis ekipleri, çalıntı olduğu belirlenen dizüstü bilgisayarın ardından operasyona başladı. Operasyon sonucu polis, 3 kişiyi gözaltına aldı, bir kişiyi ise tutukladı. 
 
Geçtiğimiz hafta,aynı gecede 4 dizüstü bilgisayarın çalınması ve yine aynı gece bir veteriner kliniğinden dizüstü bilgisayar çalınması üzerine çalışma başlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak ikinci el elektronik eşya alıp satan işyerlerini incelemeye aldı. Çorlu'da bulunan ikinci el elektronik eşya satan dükkanlardan bir sonuç elde edemeyen Asayiş Büro Amirliği ekipleri internet üzerinden satış yapanlara yöneldi. 
 
Çorlu ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde özel ekip kurularak internet üzerindeki sitelerden satış yapanların belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Çalıntı dizüstü bilgisayarların satılmasına karşın zamanla yarışan özel polis ekipleri, internet üzerindeki sitelerde Çorlu'dan ikinci el cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi malzemelerin satışını yapanları tek tek belirledi.Daha sonra satıcı kişilerle irtibata geçen polis ekipleri, satıcılarla Çorlu'nun çeşitli yerlerinde buluştu. S. A. isimli 
 
bir satıcıyla buluşmasında, dizüstü bilgisayarın Çorlu'dan çalıntı olduğunu belirleyen polis ekipleri, S. A. (34) isimli kişiyi gözaltına alarak Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 
 
S. A.'nın Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesi ve yapılan sorgulamasında kendisi ile bağlantılığı olduğu belirlenen Y. A. (24) isimli kişi de gözaltına alınırken, soruşturmasını derinleştiren polis ekipleri, dizüstü bilgisayarları çalan S. B. (40)'yi de, kamera görüntülerinden tespit ederek eşkali gözaltına aldı. Gözaltındaki 3 şüphelinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 12 adet dizüstü bilgisayar ve bilgisayar malzemesinin ele geçirildiği öğrenilirken, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro 
 
Amirliği'nde ifadeleri alınan şüpheliler Adliye'ye sevk edildi. Çorlu Adliyesi'ne çıkarılan S. A., Y. Y ve S. B. isimli şüphelilerden S. B. tutuklanarak Çorlu Cezaevi'ne gönderildi.