info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Rüyasında Bile Gitmediği Batman dan Ceza Geldi

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde uzun yıllardır ikamet eden İmdat Özaydın, 5 Eylül tarihinde Çorlu daki bir galericiden Toyota marka araç satın aldı.

 

Tekirdağ"ın Çerkezköy İlçesi'nde uzun yıllardır ikamet eden İmdat Özaydın, 5 Eylül tarihinde Çorlu'daki bir galericiden Toyota marka araç satın aldı. Daha Çerkezköy sınırları dışına çıkmayan araca, hiç gitmediği bir ilden, Batman'dan trafik cezası geldi.
 
Özaydın, kendisini hayrete düşüren olayı şöyle anlattı "28 Eylül günü kahvaltı yaptığım sırada evime postacı geldi. 59 TL 393 plakalı aracıma trafik cezası kesildiğini görünce şaşırdım. Çünkü, aracımı alalı daha 23 gün olmuştu. Cezanın 17 Eylül tarihinde saat 17.00'da Batman'daki Otuz Tonluk Kantar Kavşağı'nda kırmızı ışık ihlalinden yazıldığını görünce daha çok şaşırdım. Ben Batman'a rüyamda ile gitmedim" İfadeleri ile dile getirdi.
 
Özaydın 154 TL'lik trafik cezasının nasıl kesildiğini anlamakta güçlük çektiğini vurgulayarak "Ben Batman'a hayatımda hiç gitmedim. Batman'ın, buraya 1600 kilometre uzaklıkta olduğunu öğrendim. Yani oraya gitmeye kalksam toplam 3200 kilometre yol yapmam gerekiyor. Ancak, bu kadar yol yapmak bir yana ben aracımı aldığım günden bu yana Çerkezköy sınırları dışına dahi çıkarmadım."diye konuştu.
 
"Aracımla bugüne kadar toplam 154 kilometre yol yaptım." Diyerek konuşmasını sürdüren Özaydın, "Bununla ilgili olarak da Çorlu'dan ne kadar kilometre yol yaptığıma dair belge aldım. Konu hakkında Çerkezköy Trafik Tescil Büro Amirliği'ne de gittim. Orada sıkıntımı anlattım, bana yardımcı oldular. Şimdi de aracın kilometresini gösterir belge ile birlikte trafik cezasının aslını Batman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne postalım, 3-4 gün sonra konu hakkında oradan bir bilgilendirmede bulunulacağını tahmin ediyor, konunun sonuçlanmasını bekliyorum." Şeklinde konuştu.
 
Başına gelen fıkra gibi olayın zaman zaman kendisini de güldürdüğünü söyleyen İmdat Özaydın "Mesele bu parayı ödeyip, ödememek değil. Kural ihlali yaparsak tabii ki ödeyeceğiz. Ama Çorlu'dan satın alınan ve daha 154 kilometrede bulunan bir araç Batman'a nasıl gider. Bu aracın Batman'da ışık ihlali yapması için, benim aracı, havayolu ile ya da, bir başka araçla Batman'a götürüp, getirmiş olmam gerekir. Bu da mümkün olamayacağına göre, cezanın geri çekilmesini istiyorum." Diye konuştu.