info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sağlamtaş derin çatak şehitliği yeniden düzenlenerek açıldı

Sağlamtaş derin çatak şehitliği yeniden düzenlenerek açıldı

Sağlamtaş beldesindeki şehitliğin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Bedel, Balkan Savaşları sırasında Bulgar çeteleri ve askerlerince şehit edilen 13 vatandaşın anısına yaptırılan şehitliğe katkı sunanlara teşekkür etti.

Bu yıl sağlamtaş kasabasında ikincisi düzenlenen Balkan savaşlarında şehit edilen 13 Türk vatandaşı için yapılan törene Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Eski Mv. Ömer Kahraman, İl müftüsü Mahmut Gürlen,  Gazeteci Yazar Mehmet Serez, Salğlamtaş Beld. Başk. Ahmet Bedel, Ak parti Malkara İlçe başkanı Bulut Yıldırım, kadın kolları Başk. Selma Çolak, Sağlamtaş’lılar yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Recep Güven,em subaylar Derneği Başk. Em. Alb. Veli Durmaz, çevre köylerden gelen vatandaşlar ve Sağlamtaş kasabası halkının katılımıyla gerçekleşti.

DERİN ÇATAK KATLİAMI NEDİR?

Tekirdağ Malkara İlçesi Sağlamtaş Beldesinde Kurtuluş savaşı sonlarında ülkemizi terk etmek zorunda kalan Bulgar militanlar ülkemizin her tarafında olduğu gibi Beldeden giderlerken, yakıp yıkmalar ve toplu cinayetler işleyerek yöreyi terk etmişlerdir.

Ülkemizi düşmanlardan temizleme mücadelesi veren vatansever köyümüzün ileri gelenleri toplanarak, elleri ayakları bağlı bir vaziyette ”DERİN ÇATAK” mevkiinde öldürülmüşlerdir. Köyün ileri gelenlerinden Kurt Mehmet’e “Sana bir şey yapmayacağız” diyerek yaklaşmışlar, fakat Kurt Mehmet’i süngüleriyle yaralamışlardır. Katliamda, “Çalı Abdullah, Veysel Ağa, Bedel Mehmet, Hüsniyelerin Süleyman ağa, Kuranların Küçük Mustafa, Kocaberberlerin Hacı Mehmet, Çınarlıdere’den (Bunak) Mustafa ağa, Pomakların Hüsin ağa ve İbrahim Pehlivanı derin çatakta öldürmüşlerdir.