info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sahil Şeridinde Alınacak Tedbirlerle İlgili Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Yaz sezonunda deniz, baraj ve göletlerde boğulma ve kaybolma gibi olayların önüne geçilmesi, olaylara zamanında müdahale edilmesi, sorumlu kurumların imkân ve kabiliyetlerinin yeterli müdahaleyi sağlayacak şekilde kullanımı için gerekli koordinasyonun geliştirilmesi ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Vali Enver Salihoğlu başkanlığında ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle koordinasyon toplantısı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda; konuyla ilgili olarak 04.05.2015 tarihinde ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile yapılan toplantıda alınan kararlar da gözden geçirildi.
 
Sahil şeridinde alınacak tedbirlerle ilgili yapılan koordinasyon toplantısında, daha önce mayıs ayında alınan kararlarla beraber şu kararlar alınmış oldu.
 
Denize girilecek alanlara Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığınca şamandıra ve mantar çekilmek suretiyle tespitlerin yapılması, yoğun olarak denize girilen alanlarda cankurtaran bulundurulması ve Cankurtaran kuleleri inşa edilmesi, yine denize yoğun olarak girilen alanlara Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıtım ve uyarı levhaları konulması, fırtınalı ve kötü hava şartlarında denize girilmemesi için belediyelerce anons sistemlerinden uyarı yapılması ve benzeri konular görüşülerek karara bağlandı.
 
Ayrıca denize yoğun olarak girilen alanlarda ambulans bulundurulması ve AFAD, Sahil Güvenlik, Jandarma, Deniz Polisi ile İtfaiye Ekiplerinin konuşlandırılması özellikle hafta sonları sahil şeridinde devriye olarak denetimde bulunmaları konularında karara varıldı.
 
Toplantıda alınan kararların uygulanması ve denetimlerinin yapılabilmesi için alt komisyon oluşturuldu. Alt komisyon; alınan kararların uygulaması için gerekli denetimlerini yaparak sahillerimizde denize güvenli bir şekilde girilebilmesi için gerekli çalışmaları yürütecek.
 
Koordinasyon toplantısına; Vali Enver Salihoğlu’nun yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü,  İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve belediye yetkilileri katıldı.