info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarap Fabrikasına Kaçak Köfte Basını

Tekirdağ ın Şarköy ilçesinde jandarmanın yaptığı operasyonda, Mürefte beldesinde eski şarap fabrikasında kaçak köfte imalathanesine baskın yapıldı.

 

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde jandarmanın yaptığı operasyonda, Mürefte beldesinde eski şarap fabrikasında kaçak köfte imalathanesine baskın yapıldı. Mürefte Belediyesi mezbahası kasabı da kaçak köfte imalatı yapanlar arasında çıktı.
 
Mürefte Belediyesi Zabıta ekipleri ile Mürefte Jandarma Karakol Komutanlığı aldığı bir ihbarı değerlendirerek, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü personeli ile birlikte yaptığı, Hamam Sokakta, eski bir şarap fabrikasına yaptığı baskında 210 kilo hazır paketlenmiş köfte, 389 kilo köfte olarak hazırlanmış kıyma, ele geçirdi.
 
Mürefte tarihi hamamının arkasında kullanılmayan Rumlardan kalma şarap fabrikasında ruhsatsız, gıda üretim izni olmayan, sağlık koşullarına uygun olmayan yerde kaçak köfte imalatı yapan, iki ailenin fertleri gözaltına alınarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.
 
Kaçak köfte imalatı yapan A.R.E (36), H.B. (33) ve eşi E.B.(31), A.B.(54) eşi E.B. (47) ve kızı E.B. 'nin (20) Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alındıktan sonra, mahkemeye sevk edildi. İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 12 bin TL para cezası verildiği öğrenilen şüpheliler çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Mürefte Belde Başkanı İlhan Koçer, söz konusu imalathanenin bir süredir takiplerinde olduğunu ifade ederek, "Hamam Sokaktaki eski şarap fabrikasında köfte imalatı yapıldığı ihbarı yapıldı. İki kez zabıtalarımızla yere baskın yaptık bir şey bulamadık. Son ihbarın gelmesiyle, durumu jandarmaya bildirdik. Mürefte Jandarma Karakol Komutanlığı ve zabıtalarımızla birlikte gece üçte söz konusu yere baskın yaparak paketlenmiş köfte ve paketlenmeye hazır köfte malzemelerini ele geçirdik. Söz konusu yerin ruhsatı yok, gerekli cezai işlemler uygulanacak. Bizi üzen taraf, belediyemize ait mezbahanın kesim yapan elemanını H.B.'nin de bu işin içinde olmasıdır." dedi.