info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköy de Kabotaj Bayramı Kutlandı

Trakya nın tek mavi bayraklı ilçesi Şarköy de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nın 87.yıldönümü kutlandı.

Trakya'nın tek mavi Bayraklı ilçesi Şarköy'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 87.yıldönümü kutlandı. Çelenk töreninde konuşan Uzman Çavuş, dünyanın tarihteki en büyük deniz savaşında 8 bin şehit verilen Navarin baskınının unutulduğunun altını çizdi.
 
Şarköy'de gerçekleşen kutlama programı çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninde, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Karayer, anıta çelenk koydu.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Uzman Çavuş İbrahim Sevinç günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926 yılında çıkarılan kanunla, kara sularımızda ticaret yapma hakkının ellerinden alınarak, Türk Ulusuna mal edildiğinin altı çizildi. Konuşmada "Atalarımızın defalarca donanmasını kaybettiği, 20 Ekim 1827 yılında yaşanılan, dünyanın tarihte en büyük deniz faciasında 8 bin şehidimizi verdiğimiz Navarin baskınlarının unutulduğu şu günlerde bir çok ülkenin gıpta ile baktığı sınırları dahilinde iç denize ve iki doğal boğaza sahip, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizin ve denizciliğin değerini üst seviyelere yükseltmek kaçınılmaz bir gerçektir" ifadesine yer vererek, denizlerden turizm ve su ürünleri açısından daha fazla yararlanmanın önemine değindi. Uzman Çavuş Sevinç, Şarköy'deki mavi bayrağa da değinerek, "Emeklerimizin karşılığı mavi bayrağı uzun yıllar muhafaza etmek, bu şehri bu denizi bu plajı paylaşan herkesin sorumluluğundka olduğunun unutmayalım" dedi.
 
Çelenk Törenine; Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Mustafa Gökduman, Sahil Güvenlik Komutanı Ast.Bşçvş. Mustafa Alçı, kamu kurum amirleri, su ürünleri kooperatif üyeleri ve vatandaşlar katıldı.