info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköyün 15 Günlük Suyu Kaldı

15 günlük içme suyu kalan ilçe umudunu yağmur ve kar yağışlarına bağladı.

 

İlçenin 15 Günlük İçme Suyu KaldıTekirdağ'ın Şarköy ilçesi göletteki suların bitmesi üzerine susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kaldı
 
İlçenin 1980 yılında hizmete giren Şarköy Göleti, toplam 928 bin metre küp su depolama hacmine sahip. İçme suyu olarak gölette biriken 775 bin metre küp toplam su hacmi, yaz aylarında ilçenin yaklaşık 200 bine dayanan nüfusunu karşılıyor.
 
Yaz döneminin kurak geçmesi, yeterli yağmurların yağmaması, göleti besleyen derelerin kuraklık nedeniyle istenilen su miktarını sağlayamaması nedeniyle, göletin su miktarı son derece azaldı. 15 günlük içme suyunun kalması üzerine ilçe susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.
 
Vatandaşları kalan suyu tasarruflu kullanmaları konusunda hoporlörden uyaran Şarköy Belediyesi yaptığı anonslarda "Havaların mevsim normallerinden daha kurak gitmesi sebebiyle, Şarköy göledimizi besleyen, Bulgur Deresi akmamaktadır. Gölette su seviyesi kritik duruma düşmüş olup, bu şartlarda kullanılmaya devam edildiği takdirde, on beş günlük suyumuz kalmıştır. Halkımızın kısıtlı olan suyumuzu, daha bilinçli ve idareli kullanmaları ilanen duyurulur" şeklinde göletteki suyun azaldığını ifade etti.