info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Silahlı Yaralamanın Duruşması Bugün Yapıldı. (Özel Haber)

Tekirdağ da 13. 01.2012 tarihinde gece 24:00 sıralarında içkili bir balık lokantasında gerçekleşen silahlı yaralama davası Tekirdağ 1. Asliye Ceza mahkemesinde ilk duruşmaya çıktılar.

Tekirdağ da 13. 01.2012 tarihinde gece 24:00 sıralarında içkili bir balık lokantasında olay yaratan M.C ve akrabası olduğunu söylediği O.E ayrıca olayda silahla yaralanan H.Ç ile aynı olayda şikayetçi olan C.İ ,G.G, R.K, M.S isimli şikayetçiler bu gün Tekirdağ 1. Asliye Ceza mahkemesinde ilk duruşmaya çıktılar.

Mahkeme hakimi tayin olduğundan yerine vekaleten atanan Ağır ceza Mahkemesi başkanı duruşmaya devam etti. Bu gün yapılan ilk sorgu sonrası sanık ve şikayetçilerin ifadeleri alınarak mevcut bulunan şahitlerinde ifadeleri dinlendi.

M.C vermiş olduğu ifadesinde hiç bir şeyi hatırlamadığı , panikatak hastası olduğunu ve olaydan 5-6 öncesine kadar Pasiflora isimli ilacı kullandığını ve etkisinde olarak yaşanan olaylardan habersiz olduğunu belirtti.

Cumhuriyet savcılığınca “görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret, korku , kaygı, panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme , ruhsatsız , ateşli silahlarla mermi satın alma veya taşıma bulundurma , silahlı tehdit, tehdit ve yaralama maddelerinden hazırlanan dava dosyasına göre” bu günkü duruşma sonunda , duruşmaya gelmeyen ve olayın azmettiricisi olarak ifadelerde belirtilen O. E nin polis marifetiyle celbi için yazı yazılmasına , tutuklu bulunan M. C nin yatmış olduğu süre göz önüne alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına , duruşmanın da  19 ekim 2012 de yapılmasına karar verildi.

OLAY GÜNÜ ARDINDAN GAZETEMİDE YAYINLANAN HABERİMİZ.

 

Tekirdağ sahil yelken kulup yanında bir balık lokantasında alkol alan O.E ve M.C iş yeri sahibi ile girdiği tartışma sonrası mekanı terk etti. Aynı kişiler daha sonra sahilde bir balık lokantasına giderler burada karşılaştıkları bazı kişiler ile yüksek sesli tartışma ve küfürleşmeler devam eder bu esnada masalarına gelen “H.Ç arkadaşlar ayıp oluyor küfürlü tartışmaları yapmayın demesi üzerine” içkili olan O.C tartışmayı kişiselleştirir ve H.Ç ile birlikte lokantanın yanında bulunan büfe önüne giderler.

Saat 24.00 civarında polis ekiplerinin de olay yerine gelmesi ile O.E nin yanında bulunan M.C silahını çekerek H.Ç yi ayağından vurur bu esnada silahını olay yerine gelen polislere de çeviren M.C , O.E nin yürü git demesiyle yolun karşısına geçer gelen bir minibüse silahını göstererek durdurur ve biner iskele kavşağını geçen minibüsü önce trafik ekibi daha sonrada terörle mücadele ekipleri durdururlar M.C yi silahı ile birlikte etkisiz hale getirerek Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerine teslim ederler.

Görgü tanıkları beyanlarına göre yaralı olan H.Ç önce Tekirdağ Devlet Hastanesine daha sonrada İstanbul da özel bir hastaneye sevk edildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü asayiş şubesinde sorguları tamamlanan zanlılar Cumhuriyet savcılığına sevk edildi Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan evrakla nöbetçi sulh ceza mahkemesine çıkarılan zanlılardan M.C tutuklanarak Tekirdağ kapalı ceza evine kapatıldı. O.E tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili geniş soruşturma sürdürülüyor.