info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şok eden yolsuzluk iddiası

Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çocuk Sitesi ne uzun süredir gönüllü annelik yaparak üstün hizmet madalyası ve meclis onur beraatı alan işkadını hakkında huzurevi ve yetiştirme yurdunda yolsuzluk yaptığı iddiaları ile soruşturma açıldı.

Edinilen bilgiye göre, son 4 yıldır huzurevi ve yetiştirme yurdunda kalarak tüm ihtiyaçları karşılayan hayırsever Müjgan K. hakkında son bir yıldır gelen şikayet dilekçeleri ardından Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve SHÇEK Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı. Gelen şikayet dilekçelerinde Müjgan K. nin yetiştirme yurduna yapılan bağışları zimmetine geçirdiği, huzur evinde kalan yaşlıların maaşlarını kendi hesabına aktardığı ve kimsesi olmayan yaşlıların mal varlıklarını kağıt imzalatarak el koyduğu iddiaları yer aldı. Bu iddialar üzerine SHÇEK Genel Müdürlüğü 2 başmüfettiş görevlendirerek Tekirdağ a gönderdi. Gönüllü protokolü tek taraflı fes edilen Müjgan K., huzurevinden ayrılarak İstanbul daki oğullarının yanına taşındı.

Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevi nde iddiaları araştırarak personelin ifadelerini alan 2 başmüfettiş huzurevinde müdür olarak görev yapan Şerafettin Ç. yi açığa aldı. Yurt görevlilerinin ve yurtta kalanların ifadelerine de başvuran müfettişlerin raporlarını 20 gün içerisinde tamamlayarak Cumhuriyet Savcılığı na teslim edecekleri öğrenildi. Ayrıca Tekirdağ cumhuriyet Savcılığı açtığı soruşturma ile de dilekçelerde adı geçen kişilerin ifadelerini almaya başladı.

2006 yılına kadar yaptığı bağışlar ile yaşlı ve çocuklara destek olan Müjgan K., 2006 yılının şubat ayında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü ile gönüllü protokolü imzaladı.

Müjgan K., imzalanan protokolle Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çocuk Yuvası ndaki yaşlı, çocuk ve personelin et hariç tüm yiyecek giderleri, çocuk giyim giderleri, çocuk okul ve kırtasiye giderlerini gönüllü olarak karşılamayı üstlendi. 2006 yılında başlayan protokol 2009 yılı sonuna kadar uzatıldı. Yaşlı ve çocuklara verdiği değerle tanınan Müjgan K. aldığı bağışlar ve kendi eklediği paralar ile huzurevini Türkiye nin sayılı kurumları arasına soktu. 2008 yılında dönemin TBMM Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından önce Meclis Onur Beraatı ve daha sonrada Üstün Hizmet Madalyasına layık görülen Müjgan K. bu zamana kadar mal varlığını Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çocuk Sitesi ndeki kızların eğitimlerine harcayan gönüllü anne olarak tanınıyordu.