info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sokakta Hayat Var Ne Durum da ?

Bir alkollü içecek firması tarafından oluşturulan proje kapsamında çok sayıda şehirde belirli sokaklar eğlence alanları yoğunluğuna göre proje kapsamında belirli bir şekle sokuluyor.

Sokaktaki kaldırım taşlarından, aydınlatma lambalarına kadar çok şey değişime uğruyor. Bu sokakta yer alan eğlence hizmeti veren  ve içki satan mekanların düzenlenmesi de proje dahilinde içki firması tarafından yapılıyor.

Tekirdağ'da bu projenin uygulandığı illerden biri.  Tekirdağ Belediyesi tarafından " Barlar Sokağı " olarak lanse edilen Cumhuriyet Meydanının hemen yanında bulunan eski tarihi ambarların bulunduğu sokak bu proje kapsamında yenilenmeye başladı.

Çok sayıda vatandaşın merakla izlediği çalışmalar sonucu kırmızı hat diye tabir edilen alkolün tüketildiği, müziğin ve eğlencenin yüksek dozda yer aldığı bir alan oluşturulmak isteniyor.

Başlayan çalışmaların yaz başına kadar tamamlanması beklenirken, ilerleyen zamanlarda bu sokağa yakın oturan vatandaşların yüksek müzik sesine nasıl dayanacakları... İçkinin eğlence mekanların da satılması ile sokaktaki iş yerlerine 18 yaşın altındaki kişilerin girip giremeyeceği... Bu kontrollerin kimler tarafından ve nasıl düzenli yapılacağı... Olası alkollü vatandaşların tartışmalarına kimlerin müdahale edeceği bu sokağın denetiminin nasıl sağlanacağı merak ediliyor.