info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süt Üreticiler Birliği Vatandaşa Süt Dağıttı

Malkara Süt Üreticiler Birliği 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlara 5 ton süt ve 5 ton ayran dağıttı.

 

Malkara Süt Üreticiler Birliği 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlara 5 ton süt ve 5 ton ayran dağıttı.
 
Malkara Et Üreticiler birliği Başkanı Farettin Kazan, Süt Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Baykal, İbrahim Çetinkaya, Bekir Görgüç, Ali Ercan ve Salih Güneş'in katılımlarıyla yapılan süt dağıtım organizasyonunda konuşan Malkara Et Üreticiler Birliği Başkanı Farettin Kazan, "Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Uluslar arası sütçülük federasyonunun aldığı karar doğrultusunda 21 Mayıs günün bütün üye ülkelerde dünya süt günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır bu çerçevede 21 mayıs dünya süt günü olarak ülkemizde de kutlanmaktadır.21 mayıs dünya süt günü en küçüğünden en büyüğüne kadar her yaşta insanın mutlaka tüketmesi gereken ve bir alternatifi daha olmayan önemli bir gıda maddesi olan sütün sağlık açısından önemini hatırlayıp her gün süt içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Süt besin değeri açısından yılın her günü günün her saati içilmeyi hak eden bir gıda maddesidir. Ülkemizde kişi başına düşen yıllık süt tüketim miktarı 25 litre düzeyindedir. Diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında ise bu rakam çok düşüktür. Avrupa ülkelerinde bizim üç katımız süt tüketimi vardır. Süt içme alışkanlığı kazanmamız gerekmektedir. Ülke geleceğimizi belirleyen stratejik bir ürün olan sütü ülkemizin aydınlık geleceği için gelecek nesillerin sağlığı için süt içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz." dedi.
 
Süt almaya gelen vatandaşlara üzerinde sütün faydalarının yazılı olduğu broşürler dağıtıldı.