info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tabelasında Sakat Yazan Derneklere Karşıyız

Muratlı Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Çiğdem, Tabelasında Sakat Yazan Derneklere Karşıyız dedi.

Muratlı engelliler derneği başkanı Mehmet Çiğdem ve başkan yardımcısı Mümin Ateş,engelliler ve engellilere toplumun bakış açısı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Sakat” terimini kabul etmediğini ifade eden Mehmet Ateş, “Biz Muratlı ilçesinde yaşayan engelliler olarak,Muratlılı ve akabinde il sınırları içerisinde, “engel yok,engelsiz bir Muratlı” adı altında bu faaliyete başladık ve bizimle beraber gönül veren arkadaşlarımızla, “Muratlı Engelliler Derneği” adı altında derneğimizi oluşturduk. “Sakat” sözünü istemediğim gibi,kullanmak da istemiyorum ki,yasayla da sabittir. “Sakat” kelimesi sözlükten çıkarılmış olup,bunun yerine  “engelli” kelimesi kullanılmaktadır.Buna rağmen,Türkiye Sakatlar derneği hala bir girişimde bulunup, “Sakat” ifadesini kendi derneklerinden çıkarıp “engelli” ye dönüştürmediğinden bize rahatsızlık veriyor.Hiç bir şubeye bağlı olmak istemiyoruz.İlerleyen günlerde belki platformlarına katılabiliriz,etkinliklerde beraber olabiliriz ama,Muratlı engelliler derneği olarak yer alacağız.Sakat ifadesinden rahatsızlık duyuyoruz.Kimsenin şubesi veya temsilcisi olmak istemiyoruz..Varsak,Muratlı için varız.Ne yapacaksak,buradaki insanlar için,engelli kardeşlerimize yardımcı olmak için biz buradayız ve varız.
 
Tabelasında “Türkiye sakatlar derneği” yazdığı sürece,siyasi politikalara alet olduğu sürece,bizim böyle bir derneğe üye olmak gibi bir düşüncemiz yoktur.Bunun yanında,biz adından da anlaşılacağı üzere,birer engelli bireyleriz.Biz engelimizi ortaya koymak için,engellilerin yararlanabileceği alt yapı,üst yapı,yaşam tarzı,imkanlarının iyileşmesi için bu mücadeleyi veriyoruz.Ama,siyasi idealler peşinde koşup da,engellileri kullanarak bunları yapmaya kalkıştıkları hissedildiği takdirde, “zaten hissedildiği düşüncesiyle  yaklaşımlarımız  o yönde” sonuç olarak sıcak bakmıyoruz.
 
Biz kimsenin himayesine girip,onun şubeliğini,temsilciliğini,onun ateşeliğini yapmak durumunda değiliz.Biz engelimizden dolayı yola çıktık. Sağlıklı bireylerin de, engellilere sağlammış gibi yaklaşmasını sağlamak için yola çıktık.Her sağlam birey de birer engelli namzedidirler.Her sağlam kişi bir engelli adayını temsil eder.İlerleyen günün kime neyi getireceği belli olmaz.Sonuçta biz bir engelliysek,yarın sağlam bir kişi de engelli olabilir.
Biz engelimizle yaşamaya alıştıysak,onlar da engelli vatandaşlarla yaşamasını öğrenmeliler.Biz,kanunun vermiş olduğu hak ve hürriyetlerden yararlanmak için sadece engelimizi ortaya koyuyoruz.Herhangi bir siyasi ideolojimiz olmadığı gibi,siyaset çemberinin içine girmiş olanlarla da olmak istemiyoruz.”Dedi.
 
Engelli babası olan derneğin başkan yardımcısı Mümin Ateş, “Engellilere kötü gözle bakanlara,biz daima iyi yürekle,sevgiyle,iyi yönde bakmaya niyet ediyoruz.Bizler,engellileri topluma kazandırmak istiyoruz.Bizler,toplumda herkes gibi yer almalarrını istiyoruz.Bunun için çaba vermekteyiz.Sadece engelliler gününde değil,her zaman toplumda aktif olarak yer almalarını istiyoruz” Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin