info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Taciz soruşturması

Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı, Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu sekreteri K.P hakkında üç bayan memura cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Üniversite yönetimi ise kınama cezası verdiği yüksekokul sekreterini sağlık yüksekokul sekterliğinden Hayrabolu Meslek Yüksekokul sekreterliği görevine getirdi.
İddialara göre cinsel taciz Tekirdağ daki Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu nda meydana geldi. Okulda memur olarak çalışan ikisi evli 3 bayan kendilerine cinsel taciz bulunduğu iddiasıyla Sağlık Meslek Yüksek Okul Sekreteri K.P hakkında şikayet dilekçesi yazarak üniversite idaresine başvurdu. 100. Yıl Mahallesi nde bulunan Sağlık Meslek Yüksek okulunda Yüksek okul sekreteri olarak görev yapan K.P nin kendilerini okulun çeşitli yerlerinde sıkıştırarak eli ile cinsel tacizde bulunduğu söyledi.
Yazdıkları dilekçeler ile farklı zamanlarda cinsel tacize maruz kaldıklarını ifade eden bayanlar yüksekokul sekreteri K.P hakkında üniversite yönetimine şikayetçi oldu. Üniversite yönetimi şikayetler üzerine soruşturma açarak yüksek okul sekreterliği yapan evli ve 2 çocuk babası K.P yi görevden aldı.
Namık Kemal Üniversitesi nde yaklaşık bir ay süren idari soruşturma geçtiğimiz gün tamamlandı. Tarafların ifadelerine başvuran üniversite yönetimi yüksekokul sekreteri K.P ye kınama cezası vererek Sağlık Yüksekokul sekterliği görevinden Hayrabolu Meslek Yüksekokul sekreterliğine görevine getirdi. Ancak adli soruşturma için cumhuriyet savcılığına başvurmadı. Bunun üzerine Namık Kemal Üniversite Sağlık Yüksekokulu nda görevli taciz mağduru Ç.Y ve Y.Ç isimli bayanlar Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı na giderek suç duyurunda bulundu.
Savcılıkta Yüksekokul sekreteri K.P nin kendilerine el ile cinsel tacizde bulunduğunu anlatan Ç.Y ve evli Y.Ç isimli memurlar şikayetçi oldu. Savcılık başvurular üzerine soruşturma başlatarak tarafların ifadelerini aldı. Savcılık ifadesinde 3 bayan memurun kendisine komplo kurduğunu öne süren Yüksekokul sekreteri K.P suçlamaları kabul etmedi. Üniversite yönetimi ise yürütülen idari soruşturma ve adli soruşturmayla ilgili olarak görüş vermekten kaçındı. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, taciz iddiasıyla ilgili olarak soruları cevapsız bıraktı.