info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekira AVM’de Duygulandıran Etkinlik

Tekira AVM, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni unutmadı. Alışveriş Merkezi’nin içinde açılan ‘Çanakkale Müzesi’ ile dünya tarihine yön veren kahramanlık destanı maket görsellerle anlatılıyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü ve Çanakkale Şehitleri’ni anma etkinlikleri kapsamında Tekira AVM’de Çanakkale Müzesi açıldı. Çanakkale Zaferi’ne ait siper, cephe ve o dönemde kullanılan malzemelerin maket görsellerinin yer aldığı etkinlikte, Çanakkale Zaferi’ni anlatan fotoğrafların ve savaşı anlatan yazıların yer alması duygu dolu anlar yaşattı. Yazıları okurken gözyaşlarını tutamayan vatandaşlar, Müze’yi gezerek Çanakkale Savaşı’nın şartlarını görme fırsatı buldu.
 
23 Mart tarihine kadar Tekira AVM’de ziyarete açık olacak etkinlikte ziyaretçilerin, Çanakkale’de giyilen asker kıyafetini sembolik olarak taşıyan temsilci tarafından Çanakkale Zaferi hakkında detaylı bilgi alabileceği kaydedildi.
 
Öte yandan etkinlik süresince öğrencilerin de Müze’yi gezerek Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığı konusunda bilgi edindiği belirtildi.