info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonundan İlhami Vekile Sert Cevap

Biz CHP`yi Değil Candan Yüceer`i Destekliyoruz

Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonu Derneği Başkanı Fevzi Kılıç, İlhami Özcan Aygun'un Anadolulu-Trakyalı ayrımına son noktayı koydu. Tekirdağ'da yaşayan,Tekirdağ'da ekmeğini kazanan, Tekirdağ halkına istihdam sağlayan Türkiye'nin 81 ilçesinden gelen herkesin Tekirdağ'lı olduğunu ve Tekirdağ'a hizmet etmekle mükellef olduğunu söyledi ve nüfusunda Malatya yazdığı için CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygun tarafından ayrımcılığa uğrayan CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer'in yalnız olmadığını, federasyon olarak yanında olduklarını söyledi.

Federasyonlarının hiçbir siyasi parti temsilcisi olmadığını ama ayrımcılığa son verecek tek adayın Candan Yüceer olduğunu söyleyen Başkan Fevzi Kılıç, " Derneğimiz kurulduğu 2004 yılından bu güne çok önemli çalışmalara imza atmış ve Tekirdağ'daki çok önemli derneklerden biri haline gelmiştir.Belediyelerin yapmadığını yaparak,üyelerinin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamış ve bunu görev addetmiştir. Yine belediyelerin yapması gereken kültürel gezileri de derneğimiz yapmıştır. Eksiğimiz çok ama bunu gidermeyi başaracak güçteyiz. Derneğimiz 2014 yılında CHP''yi desteklemiş ve tüm zorluklara rağmen hem Büyükşehir hem Süleymanpaşa'yı kazandırmıştık. Kazanılmasında bu toplumun çok önemli katkısı olmuştu. Ancak sonraki yıllarda özellikle CHP il ve ilçe yöneticileri, bizim derneğimizi, toplumumuzu çok geride bırakarak hiç yanına yaklaşmamıştır. Özellikle 31 Mart seçimlerinde meclis üyeleri belirlemede gönlüm bugün isterdi ki başka türlü konuşayım ama lütfen kimse kusura bakmasın. Biz, particilik yapmıyoruz. Biz sivil toplum temsilcisiyiz ve bu sivil toplum örgütünün haklarını sonuna kadar savunmak zorundayız.Önümüzdeki yerel seçimlerde derneğimiz hiç dikkate alınmamış,sadece uzaktan seyredilniştir. Ama bizim derneğimizin uzaktan seyredilecek bir dernek olmadığını çok kişi yakında görecektir. Bizler Anadolu'nun değişik illerinden Tekirdağ'a göç etmiş,bütün çalışmalarımızı,yatırımlarımızı Tekirdağ'a yapmış,her birimiz artık birer Tekirdağ'lı olmuşuz. Her ne kadar birileri bizleri hala Tekirdağ'lı olarak görmek istemese de Türkiye'nin her çakıl taşında, bayrağımızın dalgalandığı her köşesinde hepimizin hakkı olduğuna inanan insanlardanız ve biz buraya öyle göç ettik. Şairin dediği gibi,biz kendi öz yurdumuzda garip değiliz.Tek isteğimiz var,iş alımlarında ayrımcılık yapılmamasıdır. Bütün derneklerimize yapılan desteklerin, bizim derneğimize de yapılmasıdır. Özellikle bazı derneklere her şey yapılırken, bizim derneğimizce hiçbir destek yapılmıyor. Yer veriyorlar,düğün salonu yapıyorlar, festival yapıyorlar ama bir tek bize Kars-Iğdır-Ardahan günleri yapmamıza izin vermiyorlar. Bunu üstüne basa basa söylüyorum.Tek istediğimiz, çalışmayan kadın ve gençlerimize iş imkanı sağlanması, işe alırken ayrımcılık yapılmamasıdır. Biz bütün bunların çözümünü önümüzdeki yerel seçimde bir kişiden görüyoruz ve destekleyeceğimizi açıkça söylüyoruz. Anadolu dernekleri federasyonu kadın kolları,Tekirdağ'da farklı illerde yerleşen köklü ve güçlü aile büyükleri bugün buraya davet edilmiş,Tekirdağ Kars,Ardağan,Iğdır dernekleri ile birlikte 31 Martta gerçekleşecek seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Dr.Candan Yüceer'e tam destek veriyoruz" Dedi.

Ardından konuşan Volkan Nallar, " bugün burada sadece bir kahvaltı değil, kültürel lezzetleri ikram eden Fevzi Başkana teşekkür ediyorum. Annem Karadenizlidir ve burada kete yeme fırsatı buldum. Başkanım beni anons ederken beni Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak söyledi. Başkanım bu işi bitirmiş, çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu etti. Ben de, size uzak değilim. Karadenizli bir annenin çocuğuyum ve sizlerden oy istiyorum. Başkanımın dediği gibi, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın hemşeri değnekleriyle ilgili çok güzel projeleri var. Candan Hanım ve bana destek verirseniz,Tekirdağ'ı sizlerle birlikte daha yaşanabilir bir hale getiririz "Dedi.

Dr Candan Yüceer de," Türkiye'nin neresinden gelmiş olursa olsun, Tekirdağ'lı kıymetli hemşerilerim,sizlerle bu kahvaltıda bir arada olmaktan son derece mutluyum. Hem beni kabul ettiğiniz hem desteğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Allah birliğimizi daim etsin.Tekirdağ bizim için çok kıymetlidir, memleketimizdir. Biz,81 vilayetten insanların gelip buluştuğu, kardeşçe yaşadığı, dayanıştığı Tekirdağ,küçük Türkiye'dir.Tekirdağ, Türkiye'nin 81 ilinden hemşerimin bir araya geldiği yerdir. Tekirdağ,Süleymanpaşa ve Tekirdağ'ın 11 ilçesi bizim kıymetlimizdir. Milletvekilliğim döneminde gittiğim her yerde hemşeri buldum. İşte Tekirdağ böyle bir yerdir. 81 vilayetten insanların buluştuğu yerdir. Ben Tekirdağ'ın vekili olmaktan, bir evladı olmaktan, sizlerin hemşerisi, komşusu, kardeşi olmaktan gurur duyuyorum. İyi ki varsınız, sağolun varolun. Tekirdağımız emeğin kentidir. Bir tarafımız tarım bir tarafımız sanayi ama Tekirdağ emeğin kentidir. Aynı zamanda umudun kentidir. Bu kadar insanın yerini, yurdunu, toprağını bırakıp buraya gelmesinin elbette bir sebebi var. İş için aş için geliyor. Emeği kıymetli olsun, daha değerli olsun diye, çocuklarına bir gelecek kurma umuduyla geliyor. Geçtiğimiz seçimden bu yana 25 bin insan bir umudun peşinden gelmiş. Fakat onlara yaşanabilir bir Tekirdağ inşa etmek de bizim boynumuzun borcudur. Bunu da inşallah sizlerle birlikte başaracağız " Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin