info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediye Başkanlığı Basın Açıklaması Yaptı

Tekirdağ halkını yanlış bilgilendiren talihsiz beyanların yer aldığı, ayrıca belediyemiz tarafından yapılan yatırım ve hizmetleri yok sayan açıklamalara yer verildiği üzüntü ile görülmüş olup halkımızın doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Bazı basın yayın organlarında, AKP Tekirdağ İl Başkanı ve Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı tarafından sarf edilen; “Sahil yolu ile ilgili olarak vatandaşlardan alınan şikayetler üzerine Tekirdağ Belediyesi sorumluluk alanında kalan bu yolun asfaltlama işini hükümetimiz üstlenmiştir.” Şeklinde Tekirdağ halkını yanlış bilgilendiren talihsiz beyanların yer aldığı, ayrıca belediyemiz tarafından yapılan yatırım ve hizmetleri yok sayan açıklamalara yer verildiği üzüntü ile görülmüş olup halkımızın doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur.

1. 25.06.2010 tarih ve 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun tanımlar başlıklı 2.nci maddesinin 1.nci paragrafının d bendinde; d) Devlet Yolları: Belediyeler ve diğer kurumların sorumluluğunda bulunan yollar dışında kalan ve transit trafiği illere, limanlara, tersanelere, havaalanlarına, demiryolu istasyonlarına, sınır kapılarına kesintisiz olarak ulaştıran ana yolları ifade eder denilmekte, h bendinde ise; h) İl Yolları: Belediyeler veya diğer kurumların sorumluluğunda bulunan yollar dışında bulunan illeri birbirine, devlet yollarına, limanlara, tersanelere, demiryolu istasyonlarına, Havaalanlarına ve kamu ihtiyacının gerektirdiği diğer yerlere bağlayan ve bir il sınırı içinde başlayıp biten karayollarını ifade eder denilmiş, Aynı kanunun görev ve yetkiler başlıklı 4.ncu maddesinin 1.nci paragrafının b bendinde ise Hazırlayacağı programlar uyarınca karayollarını yapmak, yaptırmak, emniyetle kullanılmasını sağlayacak şekilde sürekli bakım altında bulundurmak, bakımını yaptırmak, onarmak, onarımını yaptırmak, işletmek, işlettirmek denilmek suretiyle Karayolları Genel Müdürlüğünün görevleri sayılmıştır.

2. Karayolları Genel Müdürlüğü 1.nci Bölge Müdürlüğü 18. Şube Şefliğinin 30.05.2012 tarih ve 0632 sayılı yazısının 1.nci paragrafında; “K.K.110-4 nolu Tekirdağ-İstanbul Devlet Yolunun 2+400 de yer alan Vali Konağı Kavşağında Belediye Başkanlığınızca anıt yapmak üzere arazi tesfiyesi yapılmış olduğu görülmüştür.” Denilerek aynı yazının 3.ncü paragrafında “Karayolu kenarındaki yapı ve tesislere ilişkin olarak 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanununun 18.nci maddesi gereği Belediye Başkanlığınca Karayolları 1.nci Bölge Müdürlüğünden uygun görüş alınması gerekmektedir.” Denilmiştir.

3. Karayolları Genel Müdürlüğü 1.nci Bölge Müdürlüğünün 29.05.2012 tarih ve 22782 sayılı yazısında; “Bölge Müdürlüğümüz sorumluluğunda bulunan 110-04 K.K. nolu devlet yolunun Tekirdağ kent geçişi üzerinde bulunan Baykallar, iskele ve vali konağı kavşağında bulunan sinyalizasyon sistemlerinin kablolarının, Tekirdağ şube şefliğimizle irtibata geçilerek müşterek programlanan çalışmalar ile değiştirilmesinde idaremizce sakınca bulunmamaktadır.” Denilmektedir.

4. Kamu kurumları her yıl bütçesini yaparken görev, yetki ve sorumluluk alanları içerisinde kalan yatırım ve hizmetler için ödenek oluştururlar. Görev, yetki ve sorumluluk alanlarında kalmayan yerlerde yatırım yapmak için ödenek tahsis edemez, bu işler için para harcayamazlar.

5. 1, 2 ve 3.ncü maddeden de anlaşılacağı üzere Sahil yolu olarak anılan yol, Karayolları Genel Müdürlüğünün görev yetki ve sorumluluk alanında kalmakta olup Belediyemiz bütçesinden ödenek tahsis edilmesi ve bu yolun bakım onarımı için yatırım yapılması mümkün değildir.

6. Söz konusu yolun Belediyemiz sorumluluk alanında kalmış olması, habere konu yatırımın usulsüzce yapılmış olması sonucunu doğurur ki, bu sonuç ilgili kamu kurumu hakkında hukuki işlem başlatılmasına yol açar.

7.Uzun zamandan beri haberde konu edilen şikayetler Belediyemize de yapılmış olup Valilik bünyesinde yapılan toplantılarda sorumlu kurumlara bu şikayetler belediyemiz tarafından da iletilmiştir.

8.Kentimiz son yıllarda hızla gelişmekte olup bu gelişmelere paralel olarak da hem alt yapıda hem de üst yapıda ciddi yatırımlar yapılmakta, Valiliğimiz bünyesinde düzenli olarak yapılan koordinasyon toplantılarında Belediyemiz ve diğer yatırımcı kuruluşlar tarafından bu çalışmalar eş zamanlı olarak planlanarak çalışmalar sürdürülmektedir. Diğer Kamu Kurumlarınca gerekli çalışmalar bitirilmeden üst yapının yapılması mümkün değildir. Ancak TREDAŞ, GAZDAŞ, TELEKOM gibi alt yapı yatırımcısı kuruluşların çalışmalarını tamamladığı alanlarda üst yapı süratli bir şekilde yapılmakta, halkımızın hizmetine sunulmaktadır. Bu konuda ilgili kurumlarla sürekli irtibat halinde ve yapılan ikili protokoller çerçevesinde ve uyum içerisinde çalışmalar devam etmektedir.

9. Haberde adı geçen Muratlı Caddesi Prestij Aksı yol yapım işi, Tekirdağ’ımız için bir ilk olarak diğer yatırımcı kuruluşlarla koordinasyon kurularak tüm sorunlara çözüm getiren bir proje olarak tamamlanmış olup Marmara Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görülmüş bir projedir.

10. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu güne kadar İçme suyu isale hattı, Yağmur suyu kanalları, dere ıslahları, Biyolojik arıtma tesisi projesi, Tıbbi atık sterilizasyon tesisi, Modern hayvan barınağı, yeşil alan ve rekreasyon alanları, yeni imar yollarının açılması, Belediye Konservatuarı, Gençlik Merkezi Projesi, Kültürel ve eğitime dönük çalışmalar ve saymakla bitmeyecek projelerimizle şehrimizi modernleştirmeye ve geleceğe hazırlamaya dönük çalışmalarımız görmezlikten gelinerek yok sayılması mümkün olmayan çalışmalardır.

11. Belediyemiz halkın istek ve şikâyetlerini zamanında alabilmek ve değerlendirmek için Akıllı Kent Otomasyon Sistemine geçmiş, çalışmaların plan, proje ve program çerçevesinde yapılması için Plan ve Proje Müdürlüğü kurulmuştur. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğünde ve Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde ayrı ayrı olmak üzere şikâyet masaları oluşturmuştur. Bu masalara gelen istek ve şikâyetler tasnif edilmekte plan, proje ve program çerçevesinde gereği yapılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının kanunla kendilerine verilen görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde halka hizmet vermek zorunluluğu bulunmaktadır. Bu görevler yetki kanunları gereği yapılması gereken hizmetler olup, bu hizmetlerin bir siyasi partiye mal edilmesi, bu hizmetlerin bir lütuf olarak sunulması doğru bir yaklaşım değildir. Bu yaklaşım devlet geleneğimize, kamu ahlakımıza ve siyaset etiğine yakışmayan talihsiz bir açıklama olmuştur. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da 5393 sayılı Belediye Kanunu ve diğer kanunlarla belediyemize verilmiş olan görev ve sorumlulukları büyük bir şevkle yerine getirerek 30 yıldan beri çözülmeyen problemlerin çözülmesi için bu güne kadar cesaret edilemeyen yatırımları yaparak Tekirdağ halkına hizmet etmenin, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile tam bir koordinasyon içerisinde kentimizi geleceğe taşımaya devam etmenin kararlılığını sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.