info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Genel İş Sendikası ile Tekirdağ Belediyesi Arasında Sürdürülen Toplu İş Sözleşmesinin Anlaşmayla Sonuçlandığı Bildirildi.

Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aladdin Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, örgütlü oldukları Tekirdağ Belediyesinde çalışan 451 işçi adına sürdürülen toplu iş sözleşmesinin dün anlaşmayla noktalandığını belirtti.

15 Mart tarihinden itibaren geçerli olan 2 yıllık toplu iş sözleşmesinin işçilere hayırlı olmasını temenni eden Öztürk, şöyle devam etti:

Sendika olarak bizim amacımız üyelerimizin ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerini çalışma hayatını bozmadan, insanca yaşayabileceği koşulları yaratmak, kazanılan haklarımızı günün gelişen koşulları karşısında iyileştirmek ve Toplu İş Sözleşmesini masa başında imzalamaktır.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve Meclis üyelerinin de bu anlayış içinde olmaları müzakerelerin her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde anlaşmayla sonuçlanmasını sağlamıştır. Yapılan anlaşmaya göre, mevcut ücretlere birinci yıl için yüzde 16, ikinci yıl için TUİK artı 2 puan oranında zam uygulanacaktır. Sosyal yardımlar da aynı oranda arttırılacaktır.

Yapılan anlaşma ile 10 yıllık vasıfsız bir işçinin eline net 1513, 20 yıllık işçinin eline ise net 1597 lira geçecek.

Toplu iş sözleşmesi önümüzdeki günlerde açıklanacak törenle DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel?İş Genel Başkanı Erol Ekinci nin katılımıyla imzalanacak.