info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Çorlu da av köpekleri yarıştı

Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu (KIF) tarafından Türkiye`de ilk kez organize edilen Kontinental Irklar İlkbahar Gençlik Sınavı (İGS) Çorlu da yapıldı.

Çorlu ya bağlı Yakuplu köyü merasında gerçekleştirilen yarışmaya İstanbul başta olmak üzere pek çok ilden av köpeği yetiştiricisi ve sahibi katıldı. Handler adı verilen eğitmenleri ile yarışmada ter döken av köpekleri derece elde edebilmek için handlerların komutlarını yerine getirmeye çalıştı. Sırbistan`dan 2 hakemin görev aldığı yarışmada köpekler koku alma ve burnunu kullanma, ferma, çalışma isteği, tüfek sesine reaksiyon handler ile birlikte çalışma, tavşan izinde çalışma ve itaat konularında puanlama usulü değerlendirmeye tabi tutuldu.

Aileleri ile yarışmaya gelen çocukların köpeklerle oynama fırsatı buldukları Kontinental Irklar İlkbahar Gençlik Sınavı nı pek çok kişi izledi. Türkiye de ilk kez Çorlu da gerçekleştirilen bu yarılmada Sırbistan dan gelen hakemlerin değerlendirme yapacağını belirten Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu Asbaşkanı Aziz Umur, köpeklerin ilk kez katıldıkları bu yarışmada bazı noktalarda tolerans göstereceklerini ve ilerleyen dönemlerde daha geniş kitlelere yayarak yarışmaları tekrarlayacaklarını söyledi.