info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da 400 Kiloluk Köpek Balığı Yakalandı

Şarköy de balıkçılar tarafından yakalanan dev köpek balığı, sergilendiği balıkçı tezgahında görenleri şaşırttı.

 

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Hoşköy beldesi açıklarında balıkçılar tarafından denizden çıkarılan dev köpek balığı, sergilendiği balıkçı tezgahında görenleri şaşırttı. Büyük camgöz cinsi köpek balığı 5 metre boyunda, 1 metre eninde ve 400 kilogram ağırlığında geliyor.
 
MÜRETTABATIN AĞZI AÇIK KALDI
Hoşköy Balıkçı Limanı'na bağlı Muharrem Tilki'ye ait Oktay teknesinin, kıyıdan 2 mil açıkta ağlarında toplanan balıklara motor gücü yetmeyince, 4 kişilik mürettebat tarafından balıklar tekneye çekilmeye çalışıldı. Ağların içinde yakalanan dev köpek balığını gören mürettebat, şaşkınlığa uğradı. Şarköy'deki Özlem Balıkçılığa satılan köpek balığına tezgahta yoğun ilgi gösterilince, anne-oğul balık satıcıları Serpil-Nail Özger tarafından, soğuk hava deposuna kaldırıldı.
 
"700-800 LİRAYA SATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Nail Özger, Oktay teknesinden 550 TL'ye satın aldığı dev köpek balığıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Büyük Camgöz cinsi bu dev köpek balığını, balık satışlarımızın artması için teşhir amaçlı tezgahımıza koyduk. Ama satışlarımız artsın diye beklerken, Özlem balıkçılığa canavar gelmiş söylentisiyle bir anda tezgahımızın önü insanlar tarafından dolduruldu. Herkes cep telefonlarıyla köpek balığı ile fotoğraf çekmeye başlayınca normal balık satışımızı yapamadık. Biz de, kuyruğuyla birlikte 5 metre boyunda, 1 metre eninde, 400 kilogram ağırlığındaki dev köpek balığını, yanımızdaki kahvehaneden çağırdığımız 12 kişiyle soğuk hava depomuza kaldırdık. Depoya sığmayınca, kuyruğunu bükerek ancak içeri sokabildik. İstanbul'a 700-800 TL civarında satmayı düşünüyoruz."
 
Şarköy'ün tek kadın balık satıcısı Serpil Özger ise, 30 yıldır bu işi yaptığını ifade ederek, "Biz hem kabzımallık hem de perakende balık satarız. Ben ilk kez bu kadar büyük bir köpek balığı gördüm. Tezgahımızın önünde görenler Şarköy'e canavar gelmiş diyerek toplandı, yoğun ilgi gördü. Biz de depoya kaldırmak zorunda kaldık" dedi.