info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Domino Operasyonu

Tekirdağ da dahil, Dört İlde Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Yapan 12 Kişi Yakalandı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı nın düzenlediği 4 ili kapsayan Domino kod adlı operasyon kapsamında silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan 12 kişi adliyeye sevk edildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı nca yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik Bursa merkez Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ile İznik, Mudanya, Gürsu, Kestel ve Yenişehir ilçeleri ile Rize, Artvin ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı oprasyon başlatıldı. Domino kod adlı operasyonda A.C., O.K., A.C., A.A.A., A.A., İ.Y., M.A., Ö.D., R.A., H.S., H.B. ve İ.D. isimli toplam 12 kişi gözaltına alındı. Zanlılar ifadelerinin alınmasından sonra adli makamlara sevk edildi. Araştırması yaklaşık bir yıldır süren operasyon kapsamında daha önce yakalanan ve aynı suç örgütüne mensup bir şahıs ise şu anda hapishanede bulunuyor. Silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan suç örgütü mensuplarından silah ve mühimmat satın aldıkları tespit edilen 24 kişi ise, haklarında ruhsatsız silah satın almak ve bulundurmaktan dolayı yasal işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan suç örgütünün Karadeniz Bölgesi nde imal ettikleri silahları Bursa ya getirerek merkez ve ilçelerinde pisayasa sürdükleri ve haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Bu doğrultuda Bursa merkez ve liçelerinde yapılan aramalarda 19 adet tabanca ile bu tabancalara ait 253 fişek, 14 şarjör ve 2 adet tabanca kabzası ele geçirildi. Ayrıca bunlarla birlikte 8 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet havalı tüfek, 28 adet bıçak, 1 adet kılıç ve 1 adette süngü ele geçirildi. Silah imalatının yapıldığı Artvin Yusufeli ve Rize Ardeşen ilçelerinde ise 2 adet silah imalathanesi bulunarak, burada imal edilmiş durumda 14 adet tabanca namlusu ve 14 adet tabanca üst kapağına el konuldu.

Yine Bursa İl Jandarma Komutanlığı nca yapılan planlı istihbarat çalışmaları neticesinde Ocak 2009 tarihinden bu yana münferit olarak icra edilen operasyonlarda, 11 adet tabanca ele geçirilerek, şüpheliler hakkında yasal işlem yapıldı.