info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Ev Ve İşyerlerini Su Bastı

Tekirdağ da gece boyunca etkili olan sağanak yağış nedeniyle Altınova Mahallesi nde onlarca ev ve işyeri sular altına kaldı.

Tekirdağ da gece yarısı başlayan olan sağanak yağış bazı mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi. Sabaha kadar aralıklarla süren sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Özellikle Altınova Mahallesi nde etkili olan su baskınlarından yaklaşık 100 ev ve işyeri zarar gördü.

Sabahın erken saatlerinden itibaren su baskınlarının etkili olduğu Altınova Mahallesi Dağıstanlı, Ardalı Sokak üzerinde belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı. Baskının yaşandığı ev ve işyerinden vidanjörler ilesular çekilmeye başladı. Ardalı Sokak üzerindeki vatandaşlar etkili yağışların ardından evlerini ve işyerini sürekli olarak su bastığını söyledi.

Şimdiye kadar hiçbir yetkilinin bu duruma çözüm bulamadığını ifade eden Habibe Oluğ, "Gece 03.00 dan beri yağmur yağıyor. Evlere giremedik. 3 senedir böyle su basıyor. 3 senedir su içinde yaşıyoruz. Ne gelen var ne de giden" dedi.

Su baskınlarından en çok Mustafa Dağıstanlı Sokak üzerinde bulunan Billur Sitesi etkilendi. Mahallenin üst kesimlerinden akan sular sitenin duvarlarını yıktı. Site içerisindeki 6 blok su taşkınları sonucu zarar gördü. Kalorifer dairelerini su basması sonucu 8 ton kömür kullanılmaz hale geldi. Sitelerin asansörleri de sudan zarar gördüğü için devre dışı kaldı. Ardalı Sokak üzerinde bulunan ev ve işyerleri de su baskınlarında nasibini aldı. Tekirdağ Belediyesi mahallede su tahliyesi işlemlerine başladı. Pompalar aracılığı ile biriken sular tahliye edildi.

Baskınlardan etkilenen Altınova Mahallesi nde vatandaşlar korkudan evlerine giremedi. Sabaha kadar ayakta bekleyen vatandaşlar günün ağarması ile birlikte temizlik çalışmasına başladı.

Gece yarısı polis ekiplerinin kendilerini uyardığını anlatan Billur Sitesi yöneticisi Cengiz Özcan ise, site kenarından geçen yolun yükseldiğini söyledi. Sitelerinin bu nedenle alçakta kaldığını anlatan Özcan, biriken suların siteyi bastığını söyledi. Site yöneticisi Özcan, "Gece 03.30 sıralarında polis arkadaşlar yönetici olarak beni kaldırdı.

Siteyi su bastığını söyledi. Biz de vatandaşlarımızı uyardık. Gece yarısından beri ayaktayız. Zararımız büyük 7-8 ton kömürümüz telef olmuş durumda. Sitemizdeki 6 bloğunu su bastı. Kazanlarımız ve asansörlerimiz çalışmıyor. Bahçe duvarlarımız yıkılmış vaziyette. Binaların altındaki iş yerlerimiz su altında. Yetkililerden ilgi ve alaka bekliyoruz. Yardım istediğimiz kurumlar arasında oynatılıyoruz" şeklinde konuştu.