info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da kar altında

Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı sağanak yağış ve kar yağışı Tekirdağ da etkisini göstermeye başladı

Gece etkili olan kar sabah saatlerinde şehri beyaza bürüdü.

Tekirdağ da gece yarısı başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Tekirdağ ın Malkara, Saray ve Çerkezköy ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren aralıklarla kar yağışı etkisini sürdürüyor. Son günlerde artan dondurucu soğukların ardından gelen kar yağışı, aralıklarla etkili oluyor.

Kar yağışı başta merkez olmak üzere ilçe ve beldelerde de etkili oluyor. Karayolları ekipleri özellikle Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde yollarda tuzlama çalışmalarına başladı. Kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde onlarca maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Kar yağışı zeminde de etkili olurken, Karayolları ekipleri yağışın az olduğu yollarda tuzlama çalışmalarına başladı. Emniyet ekipleri, sürücüleri yanlarında çeki halatı, takoz ve zincir bulundurmaları ve trafikte ilerlerken dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

Şehirde hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, en yüksek hava sıcaklığının ise 2 derece olması tahmin ediliyor. Karayolları 18. Şube Şefliği yetkilileri, etkili kar yağışına karşı gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Yetkililer, tuzlama, bıçaklı yol açma ve kar küreme araçlarının hazır bekletildiğini bildirdi. Tekirdağ Valiliği yağışlar nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.