info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Okul Öncesi ve 1. Sınıf Öğrencileri Uyum İçin Ders Başı Yaptı

Tekirdağ da Okul Öncesi ve 1. Sınıf Öğrencileri Uyum İçin Ders Başı Yaptı

MEB tarafından bu sene uygulamaya konulan 4+4+4 sistemine göre 60 aylık ve 66 aylık 15.400 öğrenci  ders başı yapması için 1 haftalık uyum programı dahilinde 10 eylül 2012 itibariyle okullarda cıvıl cıvıl olarak bir araya geldıler.

Bazı çocukların annelerinden ayrılmak istememesi ve ağlamaları gözlerden kaçmadı. Sabah başlayan eğitim öğlene kadar devam etti. Bu zaman içinde uygulama sınıflarında toplanan çocuklara anaokulu eğitimi almış yetenekli öğretmenlerin çocuklarla çok yakından ilgilenmeleri özellikle çalışan annelerin çocuklarını okula bıraktıktan sonra gözlerinin arkada kalmayacağı güvencesini sağladı.

Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi anasınıfı uygulama bölümünde bu yıl Türkiye de ilk defa yapılan Montesori eğitimi alacak olan öğrencilerin ilk günlerde hem öğretmenlerle hem de arkadaşlarıyla uyum sağladıkları görüldü.

Tekirdağ da büyük iddialarla bu yıl Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan bu yeni eğitim sisteminin Tekirdağ’ın ismini duyuracağı şimdiden çok fazla yerde konuşulmaktadır. Yeni eğitim öğretim yılının Tekirdağ Milli Eğitimine ve öğretmenlere , öğrencilere hayırlı olmasını diliyoruz. Küçük yaşta çocuklarını ana okullarına yazdıran annelere okul çağına getirdikleri çocukları için gurur duymalarını ve ayrı kaldıkları zamanlarda emin ellere çocuklarını teslim ettikleri için gözlerinin arkada kalmaması gerektiğini hatırlatırız.
 HABERİN VİDEOSU: