info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Emniyeti Göz Açtırmıyor

Halkın Güvenliği İçin Durmadan Çalışıyor

Süleymanpaşa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar kapsamında; “10.08.2022 tarihinde S.K isimli şahsın 34 …….. plaka sayılı araç yüklü miktarda metamfetamin maddesi getirerek ilimizdeki torbacı tabir edilen şahıslara dağıtımını yapacakları ” yönünde bilgiler elde edinilmesi üzerine şahısların ilimize gelebileceği güzergâhlar üzerinde tertibat alınarak beklenmiş,10.08.2022 günü saat: 15.40 sıralarında ilimiz Bahçelievler Mahallesi üzerinde araç durdurulmuş, araç şoförünün S.K, ön yolcu koltuğunda N.A isimli şahıslar olduğu anlaşılmış, 34 ……… plaka sayılı araçta ve şahısların üzerinde yapılan aramalarda S.K isimli şahsın yapılan üst aramasında şahsın pantolonunun kasık kısmında kabarıklık olduğunun görülmesi üzerine şahsa ne olduğu sorulduğunda ve çıkartması istenildiğinde şahıs pantolonunun iç kısmı iç çamaşırının içerisinden çıkardığı şeffaf poşet içerisinde uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen poşeti teslim etmiş, şahsın yanında yapılan kontrollerde iç içe geçirilmiş 2 adet şeffaf buzdolabı poşeti içerisinde daralı 139,3 gr Metamfetamin maddesi olduğu tespit edilmiş. Konu ile ilgili olarak S.K ve N.A isimli şahıslar haklarında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan tanzim edilen evraklarla birlikte 11.08.2022 günü mevcutlu olarak Adli Makamlara sevk edilmiş, N.A isimli şahıs AKS ile serbest bırakılmış, S.K isimli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

-Süleymanpaşa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimiz genelinde yapılan istihbari çalışmalar kapsamında edinilen bilgilere istinaden;10.08.2022 günü saat: 23.30 sıralarında Atatürk Bulvarı Sahil Dolgu saha içerisinde bulunan otopark içinde park halinde bulunan 34 ………….. plaka sayılı araçta ve şahıs üzerinde yapılan aramalarda; Aracın ön sağ yolcu koltuğunun vites bölümünün al kısmında bulunan konsolun doğal boşluğunda bulunan 1 adet ağzı kendinden mavi kilitli büyük poşet içinde, 1 adet şeffaf poşet içinde daralı 132 gr. Metamfetamin maddesi, 1 adet Alüminyum folyo parçası içinde daralı 11,5 gr. Metamfetamin maddesi, 1 adet ağzı kendinden kilitli şeffaf naylon poşet içinde daralı 7,4 gr. Metamfetamin maddesi, 1 adet ağzı kendinden kilitli şeffaf naylon poşet içinde daralı 7,8 gr. Metamfetamin maddesi olduğu görülmüş, maddelerin toplam ağırlığının daralı 158,7 gram geldiği tespit edilmiş,Aracın şoför koltuğunun arka tarafında bulunan cep kısmında uyuşturucu madde satışında kullanıldığı değerlendirilen (5 adet yeşil- 8 adet sarı- 3 adet pembe-3 adet mor- 8 adet mavi) olmak üzere toplam 27 adet ayrı ayrı poşetleri içinde pipetler ele geçirilmiş, şahsın suçta kullandığı değerlendirilen 5 adet cep telefonuna ve sim kartlara el konulmuş, ele geçirilen maddelere el konulmuş, şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.Konu ile ilgili olarak Y.T isimli şahıs 11.08.2022 günü hakkında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan tanzim edilen evraklarla birlikte mevcutlu olarak sevk edildiği Adli Makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

-Süleymanpaşa Çarşı Polis Merkezi Amirliğine bağlı ekipler,11/08/2022 günü saat 01.35 sıralarında Hürriyet Mah. üzerinde durdurulan O.Y isimli şahsın yapılan kaba üst aramasında 1 adet siyah ruhsatsız tabanca, şarjör ve 5 fişek ele geçirilmiş olup şahıs hakkında işlem başlatılmıştır.

-Süleymanpaşa Çarşı Polis Merkezi Amirliğine bağlı ekipler,11.08.2022 bahse olay adres üzerinde şüphe üzerine durdurulan F.G isimli şahısın yapılan kaba üst aramasında poşet içerisindeki 69(7 tablet halinde) Xanax ibareli yeşil reçeteye tabi sentetik Ecza maddesi, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ile şarjöre basılı vaziyette 4 adet fişek ele geçirilmiş olup şahıs hakkında işlem başlatılmıştır.

-Marmara Ereğlisi Bulvar Polis Merkezi Amirliğine bağlı ekipler,11.08.2022 günü saat 20: sıralarında ekiplerce yapılan yol uygulamasında durdurulan 34 …….. plaka sayılı araç içerisinde yapılan kontrollerde 4 Afgan uyruklu yabancı şahsa rastlanılmış. Kimlik ve pasaport sorulduğunda herhangi bir kimliklerinin ya da pasaportlarının olmadıkları ülkeye kaçak yollarla girdiklerini anlaşılmış gerekli işlemler başlatılmıştır.

-Süleymanpaşa Çarşı Polis Merkezi Amirliğine bağlı ekipler 13.08.2022 tarihinde ekipleri tarafından Yavuz mahallesi Tintıpınar caddesi üzerinde şüphe üzerine durdurulan 39** plaka sayılı aracın yanında bir miktar uyuşturucu madde olduğu düşünülen madde görmüş bahse konu madde polis ekiplerince muhafaza altına alınmış olup ile alakalı araç içinde bulunan H.Ö, T.C. R.D ve B.B şahıslar Çarşı Polis Merkezine intikal ettirilmiş olup; Tahkikata başlanılmıştır.

-Çorlu Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine bağlı ekiplerce, 13.08.2022 günü Hıdırağa Mah. Fatih Cad. üzerinde meydana gelen Uyuşturucu Madde Kullanmak olayı ile ilgili olarak T.M.K. isimli şahıstan rızası dahilinde 2 fişek daralı ağırlığı 2.40 gr Eroin mad. ve 1 fişek daralı ağırlığı 1.30 gram Esrar maddesi ele geçirilmiş olup, şahsa Uyuşturucu Madde Kullanmak suçundan işlem başlatılmıştır.

-Çorlu Şehit Emrah Gümrah Polis Merkezi Amirliğine bağlı ekiplerce Ş.K.'ın sevk ve idaresinde bulunan 59 *** plaka sayılı Traktör ile Havuzlar Mahallesi arazide rampa aşağı ilerledikleri sırada traktörün devrilerek takla attığı, bundan dolayı tek taraflı yaralanmalı trafik kazası meydana geldiği, ayrıca Traktörde yolcu olarak E.K.'ın da olduğu her iki şahsında hayati tehlikesinin bulunmadığı, Ş.K.'ın davacı ve şikayetçi olmadığı şeklinde beyanı alınarak tahkikata başlanılmıştır.

-Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği ekipleri,12.08.2022 Şeyh Sinan mah. Salih Omurtak caddesi üzerinde yaya olarak ilerlediği esnada Ekiplerce durumundan şüphelenilen O.Ö.isimli şahıs belindeki 1 adet Smıth&Wesson ibareli siyah renk ruhsatsız tabanca ve 1 adet tabancaya ait siyah renkli şarjör ve pantolonunun cebinden çıkarmış olduğu 2 adet MKE 9MM ibareli dolu fişekleri kendi rıza dahilinde görevlilere teslim etmiştir. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.

-Ergene Yeşiltepe Sağlık Polis Merkezi Amirliğince yakalanan şüpheli şahıslar, 13/08/2022 günü Kore mah. olarak bildiği yerden tanımadığı bir erkek şahıstan 200 TL karşılığında 1 fişek tabir edilen eroin maddesi 2 fişek metafetamin satın aldıklarını, Marmaracık mah. bir inşaatın pencere camının kırık olduğunu görünce oradan girerek içeride içmek istediklerini dışarıdan araba sesi gelince içmeden dışarıya çıktıklarını, gelen şahısların kendilerini yakalayarak Polisi aradıklarını, gelen Polislerle birlikte Polis Merkezine geldiğini, sonrasında da kan ve idrar vermek için Hastaneye gittiklerini, kendisinin uyuşturucu madde devamlı kullandığını, bu uyuşturucu maddeyi de içmek için satın aldıklarını beyan etmişlerdir. İlgili sağlık kuruluşundan kan ve idrar örnekleri alınarak mahkeme onayına sunulmak üzere Çorlu C.Başsavcılığı adli emanete gönderilmiştir. -Kapaklı Asayiş Büro Amirliği,13.08.2022 günü Atatürk Mahallesi Kömürcü Sokak üzerinde faaliyet gösteren işyerinde kumar oynandığını bilgisinin alınması üzerine bahse konu yere görevli ekiplerce intikal edilmiş ve işyerinde yapılan denetimde H.K., Ö.M., D.E., B.Z. ile H.A. isimli şahısların kumar oynadığı, kumar oynanan masada da toplamda 50 adet iskambil kağıdı, 70 adet okey taşı ve 450 TL paranın olduğu tespit edilerek işyeri sahibi olan Ş.Ç. isimli şahsın yakalaması yapılmıştır. Kumar oynayan şahıslar rızaen muhafaza altına alınan paralar, oyun taşları ve oyun kâğıtları birlikte gerekli işlemler gereği Asayiş Büro Amirliğine intikal ettirilmiş alınan talimatlar doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır.

Kaynak : Murat Ürtekin