info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Festival Çadırlarını Su Bastı

49. Tekirdağ Kiraz Festivaline, her yıl olduğu gibi bu yıl da yağmur damgasını vurdu.

Sahil dolgu alanına kurulan çadır standlarının çoğunluğu,yağan yağmurdan zarar gördü.Küçük çadır standlarının yanı sıra,kurulmuş olan çelik konstrüksiyonlu çadırların içi de, alt yapı ve su tahliyesi olmadığı için tezgahı bulunan esnafların mallarının zarar görmesine neden oldu.
 
 
Festivalde tezgah açmak için yer parası ödediğini söyleyen esnaflar, yaşanan yağmur felaketinden dolayı mağdur olduklarını, yıllardır sahil festival alanında düzenli bir stant düzenlemesinin yapılamadığını,artık büyükşehir olacak Tekirdağ için daha iyi festival stant alanı oluşturulması gerektiğini söylediler.
 
 
Yağan yağmur nedeniyle stand yerlerinin içini süpürgelerle tahliye etmeye çalışan esnafın çabası yanında, gerek mallarının zarar görmesi gerekse aşırı su birikintisi nedeniyle,vatandaşların çadırlara ulaşamaması,satışları durdurdu.
 
 
Tekirdağ belediyesi ve Eskici Kitabevinin ortaklaşa düzenlediği yazar günü imza etkinliği iptal edilirken,kitabevi sahibinin standındaki kitaplarının da yağmur nedeniyle kullanılamaz hale geldiği gözlendi.
 
 
Ayrıca, festival alanında Orkide Yağ Entegre firması haricinde büyük çapta firmanın yer almaması garipsenirken, belediyenin uluslararası alanda üne kavuşmuş festivalde ünlü firmaların katılımını sağlayamaması şaşkınlıkla karşılanmaktadır.
 
Kaynak : Murat Ürtekin