info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İtfaiyesinde Plaket Ve Sertifika Töreni

Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü nden emekliye ayrılan 5 personele plaket, temel itfaiyecilik seminerini tamamlayan 30 personele de törenle sertifika verildi.

İtfaiye Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi ndeki törene, emekli personelin yanı sıra İstanbul daki "Temel İtfaiyecilik" konulu eğitim seminerini başarı ile tamamlayan 30 personel katıldı.
Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün törende, Tekirdağ itfaiyesinin göreve geldikleri 2004 yılında atıl durumda olduğunu söyledi. Kentte yıllarca bir barakada, yetersiz araç ve teçhizatla görev yapan itfaiye müdürlüğü için yeni bir yer inşa ettiklerini ifade eden Aygün, insan hayatının söz konusu olduğu alanlarda, olaylara müdahale eden itfaiyenin araç filosuna yenilerini kattıklarını belirtti.
"Önce can, önce insan diyerek çıktığımız hizmet yolunda, bölgenin en güçlü belediyesi olarak Tekirdağ ı geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz" diyen Aygün, şunları kaydetti:
"Biz, 2004 yılında göreve geldiğimizde, itfaiye bir barakada, arkadaşlarımız 4 tane sandalye üzerinde oturuyorlardı. 1999 yılında da aday olduğumda durum böyleydi. Biz (önce can, önce insan) dedik. Yapmış olduğumuz ilk proje de bu itfaiye binası oldu. Bir çok ilde olmayan özelliklere sahip binada misafirhane, yemekhane, toplantı salonu, afet koordinasyon merkezi ve aynı zamanda üst katta da MOBESE merkezimiz var. Bu kardeşlerimizin spor yapabilmeleri için de fitnes salonları da var."
Tekirdağ da geçmişte belediye başkanlığı yapan bir çok kişinin halkı modernleşmek ve çağdaşlaşmak vaatleriyle oyaladığını öne süren Aygün, modernleşme ve çağdaşlaşmanın lafla değil, çalışmakla olduğunu kaydetti.
Törende konuşan İtfaiye Müdürü Kenan Taşkın ise itfaiyenin çalışma alanları, prensibi ve hizmet kalitesi hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından emekliye ayrılan 5 personele plaket verildi. Plaket töreninde emektar itfaiyecilerin zaman zaman duygulandıkları gözlendi. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı nca taşrada görev yapan itfaiye personeline yönelik verilen "Temel İtfaiyecilik" konulu 60 saatlik seminer ve kursa Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü nden katılan 30 personel sertifikalarını aldı.