info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kadınlar Birliği Üyeleri Haklarının 78. yıl dönümünü kutladılar

Tekirdağ Kadınlar Birliği Üyeleri Haklarının 78. yıl dönümünü kutladılar

Tekirdağ Türk kadınlar birliği üyeleri bugün Atatürk anıtı önünde toplanarak Anayasayla kadınlarımıza tanınan hakların 78. Yıl dönümünde Ata’larına şükran duygularını bir kez daha ifade ettiler.

Tekirdağ Kadınlar Birliği Başkanı Nural Ülker’in Türkiye de bulunan 81 ilin kadınlar birliği başkanlarıyla birlikte Denizli de olmasında dolayı 2. Başkan Özlem Korkmaz Deniz’in program öncesi saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardında yaptığı konuşmada ; bugün 5 aralık ülkemizde kadınlarımıza anayasayla tanınan haklarınızın 78.yıldönümüdür. hem de dünya kadınlarından önce varlığımızın ve değerlerimizin önce fark edildiği gündür. Bu günü onurla gururla kutluyoruz. hepimize kutlu olsun. ülkemizde kadınların toplum içinde saygıya değer bir yer kazanması öğrenim görme, meslek edinme ve çalışma haklarına sahip olması ulu önder Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde dünyanın birçok ülkesinden önce sağlanmıştır. kadınlarımız bu haklarını kullanarak çağdaş toplum düzenine ayak uydurmaya çalışmakta yıllardır mücadele etmektedirler. sayıları nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlar gelecek kuşakların en büyük rolü oynayan ve ülkemizin sorunlarından en fazla etkilenen kesimdir. Türkiye cumhuriyetiyle kadınlarımıza tanınan yasalar hep yol gösterici olmuştur. “kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir” diyor Atatürk. onun sözleriyle güç buluyoruz. Türk kadınlarının en büyük şansı işte Atatürk gibi bir devrimciye sahip olmasıdır. bütün bu kazanımlar ülkeye her alanda güçlü kılmış çağdaşlaşma ve aydınlanma sürecine hız kazandırmıştır. bu süreçte adım adım ilerlemeye çalışılırken bu kazanımların o dönemde ne denli çağdaş ve denli büyük devrimler olduğu çok açıkken bugün bunları kazanmaktan öte koruma, kollama ve sahiplenmenin gerekliliği ve sorumluluğuyla karşı karşıyayız. ayrıca bugün kadınlarımıza tanınan siyasi haklar rejimin ve demokratikleşmenin temel taşıdır. demokrasinin yerleşmesi kadın erkek eşitlinin fiilen sağlanması ile mümkündür.

Türkiye siyaset sahnesinde erkek egemenliğine karşı kadınlarımız parti içinde sağlıklı ortamlar yaratılmasını daha fazla katılımcılığına destek verilmesini, karar mekanizmalarında daha fazla yer almalarına fırsat ve imkan sağlanmasını istiyoruz. siyasiler kadınlarımıza pozitif ayrımcılığı göz önüne almalıdır. ülkemizin kalkınmasında cumhuriyetimizi koruma ve kollamada görev ve sorumluluğumuz çok büyüktür ve çok önemlidir. bunun için hertürlü fedakarlığa ve göreve hazırız. bugün sesleniyoruz. biz Türk kadınları olarak ülkemizde din, dil, ırk ve etnik ayrımcılık gözetmeden barış içinde birlik ve beraberlikle yaşamak istiyoruz. vatan savunmasında verdiğimiz şehitlerimiz terör olayları artık duygu alanımızı  mahveden savaşlar kavgalar bitsin diyoruz. uzlaşmanın yeni dünya düzenine egemen olmasını ve insan onurunun sonuna kadar korunmasını diliyoruz. kadın hakları günümüz kutlu olsun. bizim en büyük gücümüz birlik beraberliğimizdir. dinimiz, vatanımız, bayrağımız, Cumhuriyetimiz, Atatürk’ümüz bizim ortak paydamızdır.dedi.