info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Marmara Ereğlisinde Denize Düşen Uçaktaki Cesetler Çıkarıldı

Tekirdağ Marmara Ereğlisinde Denize Düşen Uçaktaki Cesetler Çıkarıldı

İstanbul Büyükçekmece Hazarfen havaalanından Edremit'e gitmek üzere havalanan Cirrus 22 tipi uçak M.ereğlisi üzerinde seyir halindeyken hava muhalefetine yakalanarak denize düştü.

Tekirdağ M.ereğlisinde bu gün saat 14:30 sıraları hava muhalefetinin aniden artması üzerine geriye dönüş yapmak zorunda kalan   Öğretmen Pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şenel’in bulunduğu uçak hava şartlarının 0.8 den 160’a çıktığı mesajını havaalanı kulesine bildiren pilotlar bu dakikadan itibaren irtibatın kesilmesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı.

M.ereğlisi limanında bulunan görgü tanıkları ve Botaş palamar gemisi kaptanının verdiği bilgi doğrultusunda uçağın yerleşim alanından M.ereğlisi fenerinin ile kılburnu açığına 100 m mesafede denize düştüğü jandarma ve polise bildirildi. Kazanın duyulması üzerine sahil güvenlik komutanlığı gemileri Botaş ve Martaş’a ait palamar gemileri arama çalışmalarına başladılar. Tekirdağ Emniyet müdürlüğü Deniz Şube müdürlüğüne bağlı dalgıçların 3 saatlik araması sonucunda, belirlenen kaza yerinden yağ sızıntılarının su üzerine çıkması üzerine operasyon tim komutanı tarafından nokta dalışı yapılarak uçak yeri tespit edilmiş. Buradan saat 18:46 da Liza Şenel ‘in saat 18:45 dede Hikmet Aral’ın cesetleri önce bota daha sonrada sahil güvenlik gemilerine alındı.

Cesetlerin çıkarılmasından sonra M.ereğilsi kaymakamı İrfan Demiröz Gemide bulunan cesetlerin ambulanslarla Devlet Hastanesi Morguna sevk edileceğini açıkladı. Cumhuriyet savcısının yapmış olduğu tespitten sonra hayatını kaybeden Liza Şenel ve Hikmet Aralın cesetleri İstanbul Adli Tıp kurumuna gönderildi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek m.ereğlisinde düşen uçakla ilgili hemen kriz masası oluşturarak ilgililerin koordinasyonunu sağlayarak, M.ereğlisi kaymakamı İrfan Demiröz m.ereğlisi Belediye Başk. İbrahim Uyan, Tekirdağ AFAd  Müdürü Recep Erol , Tekirdağ emniyet Müdürlüğü deniz şube dalgıç ekibi ve Tekirdağ emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri kriz masasında görevlendirdiler.