info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi nin Harçların Kaldırılması Hakkındaki Açıklaması

Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi nin Harçların Kaldırılması Hakkındaki Açıklaması

Milletçe ayağa kalkmanın sırrı eğitimden geçmektedir. AK Parti Eğitim de Cumhuriyetimiz tarihinde yapılmayan yeniliklere imza atmıştır.  Eğitime ayrılan bütçe, ailelere yapılan yardımlar, parasız dağıtılan kitaplar, yeni açılan üniversiteler, eğitimi şimdiye kadar olmayan bir destekle yeniden inşa edilmiştir. İktidarı devraldığımızda 7,5 milyar TL olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini, bugün 40 milyar TL’ye çıkmıştır. Bu bütçe okullarımızın geliştirilmesinde ve öğrencilerimiz için harcanmıştır. 170 bin yeni derslik inşa edilmiştir, yani ülkemizin sahip olduğu derslik sayının %35’ ni  biz 10 yılda tamamladık. İlk ve Orta öğretim okullarında binlerce yeni okul kütüphanesi ve yeni laboratuvarlar açtık. Tepeden tırnağa değiştirdiğimiz müfredatımızla eğitimde ezberciliği kaldırmanın yolunu açtık. Yıllardır meslek liselerinin kan kaybetmesine yol açan kat sayı farkı uygulamasına son verdik.

Tüm bunlar hükümetimizin eğitime verdiği desteğinin ispatıdır. 2002’de 81 ilin 41’inde üniversite yoktu. Artık üniversitesi olmayan il kalmadı. 2002’de devlet ve vakıf üniversitelerinin sayısı 76 iken kurduğumuz 92 yeni üniversite ile bu sayıyı 168’e yükseltmiş bulunuyoruz. AK Parti iktidarı süresince Eğitim Bütçesi her zaman 1 numara oldu. Çünkü biliyoruz ki  eğitim bireyin tutum ve davranışlarının biçimlendirdiği ve geliştirdiği süreçlerin tümüdür. Eğitim ne kadar kaliteli olursa yetişen bireyinde topluma o kadar faydası olur.

Öğrencilerimizin daha kaliteli ve daha verimli okuyabilmesi için kademe kademe yeniliklerimiz gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Son olarak Sayın Başbakanımızın talimatıyla Bakanlar Kurulunda görüşülerek kanunlaşan ve Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent Arınç tarafından açıklanan üniversite harçlarının kaldırılması bir kararname ile gerçekleşti. Harçlar artık tamamen kaldırılmış bulunuyor.  Geçmiş yıllarda geçim sıkıntısı içerisinde yaşayan birçok öğrenci yaz tatillerinde inşaatlarda işçi olarak, garsonluk yaparak, kısacası zor şartlar altındaki işlerde çalışarak okullarına devam etmeye çalışıyordu. Okul harcını çıkarmak için çalıştığı iş dolayısıyla hayatından olan gençlerimiz vardı. Hükümetimizin yaptığı bu devrim niteliğindeki bu değişiklik sayesinde üniversite öğrencilerimiz artık bu durumlara düşmeyecekler.

Son olarak ifade etmek isterim ki, eğitim; birere küçük yaştan itibaren verilmeyle başlar ve birey nasıl bir eğitim aldıysa, davranışları ve tutumu ona göre biçimlenir, bu da bireyin hayatını şekillendirmesinde en önemli faktördür. Ak Parti kısıtlı olan eğitim imkânlarını modernleştirmiş, geliştirmiş ve teknolojinin son imkânlarını eğitim sistemimize kazandırmıştır. Yıllardır süre gelen, Devlet ile Öğrenci arasında bir kangren olan Üniversite harçları da artık eğitimin üzerindeki birçok kambur gibi kaldırılmıştır. Bizden önceki hükümetler buna bir çare bulamamış, her hangi bir çözümde sunamamıştır. Halkımız; çiftçisiyle, memuruyla, yetimiyle, duluyla, işçisiyle, öğrencisiyle bize güvenmekte haklıdır. Son 10 yılda yaptıklarımız ortadadır ve yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.