info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Oda Ve Dernekleri Ziyaret Etti

TBMM Kâtip Üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi geçtiğimiz hafta sonu iki günlük programında Çorlu’da bulunan oda ve derneklere ziyaretlerde bulundu.

TBMM Kâtip Üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi geçtiğimiz hafta sonu iki günlük programında Çorlu’da bulunan oda ve derneklere ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ilk olarak Çorlu Ziraat Odası’nı ziyaret ederek Başkan Recep Şişman ile görüştü.

Çorlu’da iki günlük ziyaret programı gerçekleştiren TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi beraberindeki Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, Tekirdağ İl yönetimi ve Çorlu İlçe yönetimi ile birlikte Çorlu Ziraat Odası’nı ziyaret ederek Başkan Recep Şişman ve yönetimiyle görüştüler. Milletvekili Özlem Yemişçi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman; “Çorlu ve bizim odamıza bağlı olan Marmara Ereğlisi’nde 760 bin dönüm tarım alanı var. Bunların 410 bin dönümüne buğday, 265 bin dönümüne ayçiçeği ve geçen sene 30 bin dönüm olan kanola bu yıl 60 bin dönüm ekildi. Çiftçilerimizin başlıca sorunları arasında ise gübre ve mazot girdilerinin yüksekliği. Geçen yıl 1 kilogram buğday fiyatı ile 1 kilogram üre gübresi alabiliyorduk. Ama bu yıl 2 kilogram buğday fiyatına 1 kilogram üre gübresi alabiliyoruz.” dedi.

“Çorlu’da Tarım Topraklarının Korunmasını İstiyoruz”

Çorlu’da tarım topraklarının rant için el değiştirdiğini söyleyen Recep Şişman; “ Çorlu’da tarım topraklarının korunmasını istiyoruz. Bizdeki araziler rant için elden ele geçiyor. Bu kadar verimli toprakların üzerine sanayi kuruluşları yapılıyor.” dedi. İthalat kapılarının sonuna kadar açılması konusundaki yaşadıkları sıkıntılara da değinen Şişman; “İthalatın durdurulmasını istiyoruz. Süt üreticilerinin de büyük sıkıntılar var. 80 kuruştan 70 kuruşa düşmesi üreticileri etkiledi. Süt üreticilerinin mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Tarımsal makinelerde hibe desteklerinin Tekirdağ olarak artırılmasını istiyoruz Kanolaya verilen destek 40 kuruş, ayçiçeğine verilen destek ise 23 kuruş. Biz desteğin arttırılmasını istiyoruz. Büyükşehir olduğumuzda köylerin tüzel kişiliğinin korunmasını istiyoruz. Ayrıca Ergene’nin temizlenip tarımda ve sulamada kullanılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Bize İleteceğiniz Sorunları TBMM’de Dile Getireceğiz”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi; “Çorlu ilçe teşkilatımız ve Tekirdağ il yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ziyaretlerimize başladık, bundan sonra sizleri daha sık ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerimiz esnasında bize ileteceğiniz sorunları TBMM’de dile getireceğiz. Biz her şeyin hep birlikte üstesinden geleceğiz. Biz iktidara gelmeden önce Çorlu’ya sanayi gelmişti. Keşke OSB’ler şeklinde sanayileşme olsaydı. Ergene ile ilgili hükümet olarak eylem planı hazırladık. Tarım topraklarının korunması ve Ergenenin kurtarılması için çalışmalar başladı. Tekirdağ ve Çorlu verimli tarım topraklarına sahip. Çitçilerimize dün olduğu gibi desteğimiz bundan sonrada devam edecek.” şeklinde konuştu.

Karşılık sohbetin ardından Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve İlçe Başkanı Adnan Volkan gerçekleştirdikleri ziyaret nedeniyle, kendilerini ağırlayan Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman’a teşekkür ettiler.

İkinci Günün İlk Ziyareti Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Oldu

TBMM Katip üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi iki günlük ziyaret programının ikinci gününde Çorlu Esnaf Sanatkarlar Odası ile Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ni ziyaret etti.

İlk olarak Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe’yi ziyaret eden Milletvekili Özlem Yemişçi’ye, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan ve yönetimi ile Tekirdağ İl yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Feyzullah Aktepe; “Sizlerin ziyareti beni gerçekten çok memnun etti. 1972 yılından bu yana görev yapıyorum. Bizlerin ve sizlerin yaptığı görev bir hayli zor. Tekirdağ’ın deniz otobüsleri, kongre merkezleri ve 5 yıldızlı otelleri olması gerekiyor. Burada hizmet verecek kişilere fikirler vermek gerekiyor. Bende fikirlerimi paylaşmaktan her zaman memnun oluyorum.” dedi.

Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın çalışmalarını yakından bildiğini belirten Milletvekili Özlem Yemişçi; “Gem Oda Başkanlığı yaptığım dönemde hem de daha sonra Başkanımız Feyzullah Aktepe’nin çalışmalarını yakından biliyorum. Kendisinin gösterdiği başarı ve çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesine Ziyaret

Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan ve yönetimi ile Tekirdağ İl yönetim kurulu üyeleri Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesini ve Başkan Suat Yaşa’yı ziyaret ettiler. Ziyaret nedeniyle teşekkür ettiklerini belirten Başkan Suat Yaşa; “Sizlerin bize ziyareti çok mutlu etti. 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Sakatlar Haftası’nda yaptığınız ziyaretten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesini ziyaret ettiklerini ifade eden Milletvekili Özlem Yemişçi; “Engellilerimiz için çok önemli işler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bizim önceliğimiz engelliler üzerine oldu. Eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Sizlerin bana aktaracağı konular çok önemlidir. Bu yüzden de sizlerden her zaman bana sorunlarını iletmenizdir” diye konuştu.

Karşılıklı sohbetin ardından Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve beraberindeki heyet Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.