info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Naip Köyü Barajı Konusu Muhalefeti Köye Getirdi

Tekirdağ Merkeze bağlı Naip köyünde Tekirdağ’ın 40 yıllık su ihtiyacını karşılamak için DSİ tarafından ihale edilen baraj ile ilgili olarak CHP milletvekileri ve Tekirdağ Belediye başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç bu gün köyde düzenlenen toplantıya katıldılar.

 

Tekirdağ Merkeze bağlı Naip köyünde Tekirdağ’ın 40 yıllık su ihtiyacını karşılamak için DSİ tarafından ihale edilen baraj ile ilgili olarak CHP milletvekileri ve Tekirdağ Belediye başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç bu gün köyde düzenlenen toplantıya katıldılar.
Tekirdağ CHP milletvekilleri ve beraberindeki heyet önce Barbaros beldesinde toplanarak kahvelerde vatandaşlar ile sophbet ettiler. Barbaros’un börekçisinde yapılan kahvaltıdan sonra topluca  Naip Deki toplantıya gidildi.
Gazetemiz tarafından yapılan Naip barajı ile ilgili haberler üzerine başta Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ile DSİ 11. bölge müdürlüğü tarafından toplantılar ve Naip köylülerin mağduriyetleri gazetemizde haber yapıldı. Bu gün CHP Tekirdağ Milletvekili Genel başkan yardımcı Faik Öztrak Tekirdağ milletvekilleri DR. Candan Yüceer Avukat Emre Köprülü Tekirdağ Belediye Başkanı Op. DR. Adem Dalgıç, CHP İl başkanı Kadir Albayrak, Merkez ilçe Başkanı Savaş Erdem, Belediye başkan yardımcısı Eyüp Yiğiter, İl genel meclisi üyeleri Münür Karaevli , Hal,l Karaca, Talat Akköse,il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri belediye meclis üyeleri Naip Köyü Muhtarı Ferhat Ataç il köysakinleri katıldılar.
Tekirdağ ziraat mühendileri odası başkanı Cemal Polat tarım arazileri ile ilgili geniş olarak teknik bilgiler verdi. Milletvekilleri ve il başkanı yapmış olduğu konuşamalarda Naip barajına evet senede  verim alınan ve  6500 dönümlük mikro klima olarak bilinen ve 100 adet devlet destekli seracılık yapılan Tekirdağ pazarının %50 sebze ihtiyacını karşılayan Naip köyü arazilerinin talan edilmesine HAYIR düşüncesi çıktı.
Toplantıya katılan Milletvekilleri hepbirlikte bu konunun takipçisi olacaklarını, CHP genel başkan yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ Valisi, Zübeyir Kemelek ve DSİ genel müdürü ile konuyu görüştürklerini, 2 milyon 750 bin metre küp doldu için kullanıcak olan kilin baraj alanı tabanında mevcut bulunduğu, alternatif olarak halen kil çıkarılan ruhsatlı bazı yerlerdende alınabileceği düşüncesi konuşuldu.
Sonuç olarak Naip Köyü barajının istimlak konusu sadece baraj alanına ait olduğu burada DSİ tarafından belirlenen bedellerin kabul edilmemesi halinde Asliye Hukuk mahkemesinde dava açma hakları bulunduğu, oluşturulacak bilir kişi heyeti tarafından bedellerin belirleneceği konuşuldu.
Yazır göletinin suları Barbaros ve Kumbağ beldelerine içme suyu olarak halen verilmektedir. Bu göletin Naip barajı yapıldıktan sonra DSİ ye devredilerek Naip ovasında Damlama sulama için  kapalı kanallar yapılarak köylüye su getirilmesi teklifi benimsendi.