info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Nevruz`u Azeri Türk El Ele Kutladı

Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde,Baharın Müjdecisi “Nevruz Bayramı”nı Azeriler ve Türkler coşkuyla kutladılar.

Türklerin Ergenekon'dan çıkışının sembolü olan Nevruz Bayramı, Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde kutlandı. Kutlama programına Azerbaycan Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tekirdağ Kültür Sanat Akademisi öğrencileri, Tekirdağ 13 Kasım ve Aydoğdu ilkokulu öğrencileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışı yapan Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ritim Grubu, 33 darbuka ile gösteri gerçekleştirerek izleyicilere darbuka resitali sundu. Ardından Nevruz ateşi yakılarak, Kültür ve Türizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu tarafından Türklerin Ergenekon'dan çıkışını temsilen örs ve çekiçle demir dövme ritüeli gerçekleştirildi.

Temsili demir dövmenin ardından katılımcılar dileklerini dileyip ateşin üzerinden atladı. Renklendirilen yumurtalar dağıtılarak tokuşturulurken,çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Azerbaycan Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan bolluk bereketi temsil eden “Yedilevin” adlı yiyecekler katılımcılara ikram edildi. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Sanat Akademisi öğrencileri tarafından Halk Oyunları gösterisinin ardından Süleymanpaşa İlçesi 13 Kasım İlköğretim Okulu ile Aydoğdu İlkokulu öğrencileri roman havaları eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Kültür ve Turizm Müdürü Hacıoğlu, " Nevruz Türk'ün Yeniden Dirilişidir " Nevruz Bayramının Türk Dünyasının Dünya'ya nam salmasında önemli bir yeri olduğunu ifade eden Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Hacıoğlu, " Çin saldırılarından dağlara sığınan Türkler, 400 sene boyunca o dağın içinde kalırlar.100 bin mızrağa ulaşınca,artık o dağlara,sığamazlar ve bir çıkış ararlar. Bu çıkış aramaları esnasında, Börteçine adlı bir kurdun marifetiyle demir bir kısım keşfederler. Demircilerinin yaktıkları devasa ateş sayesinde bu dağın demirden kısmını eriterek tekrardan Dünya tarih sahnesinde yerlerini alırlar. Bu manada Nevruz, hem yeni gün hem yeni bir mevsim demek hem de Türk milleti olarak bizim açımızdan yeniden diriliş demektir, Kutlu olsun Azerbaycan Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Tekirdağ Kültür Sanat Akademisi'ne de bu önemli günde yanımızda oldukları için teşekkür ederiz " Dedi.

16 Türk devletinin bayraklarıyla donatılan etkinlik alanı, Azerilerin ve okul çocukların müzik eşliğinde eğlenceleriyle şenlenirken,etkinliği izleyen vatandaşlar da bu eğlenceye katılarak doyasıya eğlendi.

Kaynak : Murat Ürtekin