info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valiliği Resmi Olarak Eurodesk Temas Noktası Oldu

Tekirdağ Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin Avrupa Birliği Bakanlığı´na yaptığı Eurodesk Temas Noktası Akreditasyon Başvurusu, yapılan değerlendirmeler neticesinde kabul edilmiştir. 15 Nisan 2013 tarihi itibarı ile kurumumuz resmi olarak Eurodesk temas noktası olmuştur.

 

Tekirdağ Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin Avrupa Birliği Bakanlığı´na yaptığı Eurodesk Temas Noktası Akreditasyon Başvurusu, yapılan değerlendirmeler neticesinde kabul edilmiştir. 15 Nisan 2013 tarihi itibarı ile kurumumuz resmi olarak Eurodesk temas noktası olmuştur.
 
Eurodesk, Gençlere ve gençlerle çalışan herkese Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında güncel ve sağlıklı bilgiler sunan etkin bir ağdır. Avrupa Birliği´nin tüm program ülkelerinde uygulanmakta olan bu ağ Türkiye´de 2008 yılından beri Ulusal Ajansı tarafından hizmet vermektedir.
 
Kurumumuz, Eurodesk temas noktası kapsamında aşağıdaki hizmetleri tüm gençlerimize ücretsiz olarak verecektir;
 
-  Avrupa Birliği Gençlik programlarına dair soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle),
 
-  Gençlerin yurtdışı ziyaretleri ile ilgili güncel bilgilendirme ve yönlendirmelerin yapılması,
 
- Avrupa Birliği Gençlik Programları ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması,
 
- Gençlik projelerinin hazırlanması,
 
-  Avrupa Gönüllü Hizmeti hakkında bilgilendirmeler,
 
-  Gençlerde “Avrupalılık” bilincinin uyandırılması,
 
-  Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,
 
- Proje eğitimlerinin düzenlenmesi ve destek hizmetleri,
 
-  Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,
 
-  Gençlerin aktif olarak katılabilecekleri hibe programları,
 
-  Burs ve staj hakkındaki tüm gerekli kaynak bilgilendirmelerin yapılması,
 
-  Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması.
 
Kurumumuzun Eurodesk temas noktası olmasına öncülük eden Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Daimi Temas Noktası Yetkilisi ve Tekirdağ Vali Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Turan ÇUHADAR  konu ile ilgili olarak; “ Bu bilgi ağına dâhil olan kurumumuzun, ildeki tüm gençleri kucaklayarak onlara Avrupa fırsatlarını anlatmaktan ve onları proje konularında bilinçlendirmekten büyük mutluluk duyacağını” ifade etti. Ayrıca  Vali Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Turan ÇUHADAR,  “2’nci aşamada ise Avrupa Gönüllülük Hizmeti Temas Noktası’nın ilimize getirilmesinin planlandığını” belirtti.
 
Tekirdağ ilindeki tek temas noktası olan kurumumuz, kademeli olarak tüm ilimiz gençlerine ulaşarak onlara Avrupa fırsatları hakkında en temel ve doğru bilgiyi aktaracaktır. Temas noktamız, hafta içi her gün 08.30 – 17.30 saatleri arasında Valilik merkezinde hizmet verecektir. Kurumdaki çalışmaları 12-15 Nisan 2013 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Eurodesk Temas Noktaları Akreditasyon Eğitimi’ne katılan il irtibat yetkili kişisi Aykut KILIÇ yürütecektir.
 
Sonucun ilimiz ve tüm gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.