info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valiliğinden Domuz Gribi Açıklaması

Tekirdağ Valiliğinden Domuz Gribi ile ilgili yaızlı açıklama yapıldı.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;"Aynı hastanede ikinci ihmal", "Domuz Gribi şüphesi ile geldi, tahliller çıkmadan evine gönderildi." şeklinde bazı internet sitelerinde çıkan haberle ilgili olarak;
01.07.2009 Çarşamba günü Tekirdağ Merkez ilçemizde Almanya dan gelmiş vatandaşımızın bazı şikâyetleri üzerine Tekirdağ Devlet Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı tarafından hasta, klinik ve laboratuar olarak değerlendirilmiştir. Vakanın değerlendirilmesi sonucu boğazında enfeksiyon olduğu anlaşılmış ancak, olası Pandemik influenza A H1N1 olarak değerlendirilmemiştir. Hastanın ateşi 38 dereceyi aşmamıştır. Olası vaka tanımına uymadığından hastadan numune alınmamıştır. Hastada Pandemik İnfluenza A H1N1 yoktur. Hastaya konulan teşhis başka bir hastalıktır. Hastanın teşhis konulan hastalığı ile ilgili olarak; genel durumunun iyi olduğundan ve yatırılmayı gerektirecek bir husus bulunmadığından hasta evine gönderilmiştir.
Hastaneye her gelen vaka, şüphelenilecek olası vaka değerlendirmesi ile laboratuar örneği alınacak vaka değildir. Hasta yinede evinde izlemeye alınmıştır. 02.07.2009 tarihinde saat 14:00 de ateşi 36.8 derecedir ve genel sağlık durumu iyidir.

Kamuoyuna duyurulur.Denildi..