info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

, Seymenli ,Güveçli ve İnecik köylerini ziyaret etti. Tekirdağ da mevcut 257 köyün geçtiğimiz hafta Saray ilçe ziyaretinde 3 köye giderek ziyarette bulunmuştu. Bu gün Tekirdağ da il emniyet müdürü Ali Yılmaz , İl  Jandarma komutanı Kazım Rıfkı Ayan ve mahalli idareler müdürü ile birlikte köy ziyaretleri yaptı.

Merkez köylerinden Nusratlı girişinde muhtar Fikri Uran ve köylüler tarafından karşılanan Vali Ali Yerlikaya köy kahvesinde toplanan vatandaşlarla sohbet ederek isteklerini sorarak ilgili memurlara yapılması gerekenleri not aldırdı.

Daha sonra geçtiğimiz sabah Seymenli köyünde evi yanan Bekir Gülerin evine uğrayark geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Seymenli Köy Muhtarı Selami Buran ve köylülerle kahvede sohbet ederek, kendisine ve beraberindekilere Mevlüt sebebiyle pilav ayran ve aşure ikram edildi. Yol üzerinde bulunan yumurta çiftliğinde de incelemeler yapan Ali Yerlikaya ve beraberindeki heyet burada yetiştirilen tavukları ve yumurtanın taze olarak Tekirdağlı vatandaşlara ulaştırıldığı konusunda bilgi verildi.

Ziyaret programının 3. Durağı Güveçli köyüne ziyarette bulunan Ali Yerlikaya muhtar Hüseyin Kaya ve köylüler tarafından köy konağında karşılanarak burada karşlılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Köyün hiçbir şeye ihtiyacı olmadığını sadece kısa bir 600 mt yolun kaplaması ile Elma ağaçlarının leke yapmaması ve erken uyarı sistemi kurulması için destek istediler.

Günün son ziyaret yeri de daha önce nahiye olarak çok eski tarihlere dayanan şimdi köy olarak kayıtlarda yer alan İnecik köyüne ziyarette bulundu. Burada muhtar Mehmet Güner ve kalabalık köy halkı tarafından coşkuyla karşılanan vali Ali Yerlikaya  ve misafirler halkın yakın ilgisiyle ve övgü dolu konuşmalarla karşılıklı sohbet edildi. İnecik köyünün yıllardır hamam kültüründe ismi geçen vakıflar bölge müdürlüğü tarafından onarımı biran evvel yapılması istenen inecik hamamı ziyaret edildi. Buradan taşımalı eğitim yapan İnecik ilkokuluna ziyarette bulunuldu. Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyet İnecik köyünde yer alan tarihi cami ziyaretinde de bulundu. Bu tarihi yerlerin biran evvel eksiklerinin tespit edilerek onarım yapılmasını talimat verdi.