info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya nın 10 Kasım Mesajı

Tekirdağ valisi Ali Yerlikaya 10 kasım sebebiyle bir mesaj yayınladı mesajda;Tekirdağ halkı olarak, aramızdan ayrılışının 74’üncü yılında; Kurtuluş mücadelemizin Başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü övgü ve minnetle anıyoruz.

Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938; bizler için bir devrin bittiği bir tarih  değil, bilakis Yüce Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin, kazanımları  sayesinde milletçe geleceğe doğru kararlılık içerisinde, yol alındığı yepyeni bir tarihtir.

Bu niyetle, Gazi Mustafa Kemal de, aynı şuur içerisinde ‘Benim naçiz vücudum bir gün  elbet toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demiştir.

Bugün gelinen nokta itibarı ile kendisine yüksek idealleri hedef olarak koyan  hemşehrilerimizle birlikte, mücadelemizi yapılan çalışmalara destek olacak şekilde, var gücümüzle sürdürmekteyiz.

Ancak bu şekilde bizler tarihten gerekli dersleri alacak; Atatürk’ün aziz hatırasına sahip  çıkarak, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, mevcut durumundan; daha güçlü,  daha demokratik, daha ileri seviyeye getirerek; yine Atatürk’ün deyimiyle ‘muasır medeniyet  seviyesinin üzerine’ milletçe çıkmış olacağız.

Bugün bizler, Yüce Atatürk’ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin  kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel  değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için
 aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu inançla, vefatının yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha şükran,
 minnet ve rahmetle anıyorum.denildi.

Ali YERLİKAYA
 Vali