info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan`dan Kurban Bayramında Anlamlı Mesaj

Bizim Ne Verecek Bir Karış Toprağımız, Ne De Bu Ülkeyi Bölecek Bir Güç Var

Tekirdağ Valiliği tarafından geleneksel hale gelen halkla bayramlaşma töreni, her zamanki gibi Kurban bayramı vesilesiyle Tuğlalı pakta gerçekleşti. 

Bayramlaşma törenine, Tekirdağlı olan Ak Parti İstanbul milletvekili ve meclis Anayasa komisyonu başkanı Mustafa Şentop, Garnizon komutanı, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Yel ile Metin Akgün, CHP milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, TSO başkanı Cengiz Günay, Namık Kemal üniversitesi rektörü Osman Şimşek, kamu kurum ve kuruluşlarının mensupları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ile vatandaşlar katıldı. Merkez ilçe olmasına rağmen, Süleymanpaşa ilçe belediye başkanı Ekrem Eşkinat ve başkan yardımcısı Gülferah Güral katılmadı.

Ak Parti Tekirdağ milletvekili Ayşe Doğan Hac vazifesini yerine getirmekte olduğundan katılamazken, CHP Tekirdağ milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer’in bayramlaşmaya katılmaması tepki çekti. Bu durumu eleştiren vatandaşlar; Hadi diğer ilçe belediye başkanları ve başkan yardımcılarının katılmaması normaldir.

Çünkü kendi ilçelerinde de programları mevcuttur. Ama Ekrem Eşkinat ve Gülferah Güral buranın başkan ve başkan yardımcılarıdır.

Katılmak zorundaydılar. Faik Öztrak ile Candan Yüceer bu Tekirdağ’ın milletvekilleri değil mi?

Neden katılmadılar. Tatil Tekirdağ halkından daha mı önemli?

Buradakiler de tatile gidemezler miydi?

Katılmamanın mazereti olmaz. Aslında diğer ilçe başkanları da programlarını ona göre yapmalılar. Halka verilen değer bu mu?

Türünden tepkilerde bulundular.

Tekirdağ valisi Mehmet Ceylan başta olmak üzere milletvekilleri ile Büyükşehir belediye başkanı tek tek Tekirdağlılarla bayramlaştı ve sorunlarını dinlediler. Bir bayram konuşması yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; Öncelikle tüm milletimizin mübarek kurban bayramını kutluyorum. İnşallah bu bayram ülkemiz için, milletimiz için, tüm İslam âlemi için ve dünya için huzur, kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik getirir. Ben özellikle bu bayram süreci içerisinde yola çıkan tüm sürücülerimizin dikkatli araba kullanmalarını ve evlerine sağ salim gitmelerini temenni ediyorum. Bu açıdan, bunu bir kez daha vurgulama gereği duydum.

İLİMİZ AÇISINDAN DA KURBAN BAYRAMININ HUZUR İÇİNDE GEÇMESİ İÇİN GEREK EMNİYETİMİZ GEREK JANDARMAMIZ OLMAK ÜZERE KOLLUK KUVVETLERİMİZ, BELEDİYELERİMİZ VE TÜM KURULUŞLARIMIZ GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMIŞ BULUNMAKTADIR. HUZURLU BİR BAYRAM GEÇİRECEĞİMİZİ UMUT EDİYORUM.

Tüm ülkemizin ve Tekirdağlılarımızın bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Siz basın mensuplarına da özellikle teşekkür ediyorum. Maalesef son aylarda ülkemizde bizi ciddi şekilde hüzünlendiren, sıkıntıya sokan, huzursuz eden girişimler oldu. Ben özellikle bu bayram gününde şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Gerek 15 Temmuz şehitlerimizi gerekse Güneydoğu’da bölücü terör örgütüne karşı ciddi şekilde mücadele eden hem polisimize hem Jandarmamıza hem korucumuza özellikle Allah güç kuvvet versin, Allah yardımcıları olsun. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Kesinlikle şu hususu belirtmek istiyorum; ÜLKEMİZDE NE BİR KARIŞ VERECEK TOPRAĞIMIZ VAR, NE DE BU ÜLKEYİ BÖLEBİLECEK BİR GÜÇ VARDIR. BİZ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLDUKÇA, HEP BİRLİKTE BU SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ. TERÖRÜN DE SONU İNŞALLLAH KAZINACAKTIR.” Dedi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından Namık Kemal çay bahçesine geçen protokol heyeti bir sürprizle karşılaştı. Protokol heyetin altından patlak kanal suyunun aktığını ve bir köpeğin o su taşkınından su içtiğini gören bazı idareciler, “bayramda protokolü su bastı”, “protokole misafir köpek katıldı” türünde manalı esprilerde bulundu.

İkramın ardından bayramlaşma sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin