info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Yerlikaya nın Köy Ziyaretleri Devam Ediyor

Tekirdağ Valisi Yerlikaya nın Köy Ziyaretleri Devam Ediyor

Bıyıkali köyü

Bıyıkali köyüne gelişte Köy Muhtarı Mestan Arslan ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Yerlikaya; köy kıraathanesinde köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vatandaşların son zamanlarda çokça hayvan hırsızlığına maruz kaldıklarını ifade etmeleri üzerine Vali Yerlikaya; “Elbette biz hırsızlık şebekeleriyle mücadele ediyoruz, edeceğiz ama sizler de köye girip çıkan şüpheli sayılabilecek araçları Jandarmaya bildirmelisiniz, belki 100 ihbardan 1 tanesinin aslı çıkar ama neticede de suçu işleyenlere büyük darbe vurulur” dedi.

Yakın zamanda 83 tane küçükbaş hayvanı çalınan köy muhtarı Mestan Arslan’a da geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yerlikaya; köye 2 km uzaklıktaki taş ocakları ile ilgili köy halkının sıkıntılarını  dinledi.
 Köylülerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Yerlikaya, köyden ayrıldı.

 

Hacıköy

Tekirdağ Merkeze bağlı Hacıköy’e gelişte köy muhtarı Niyazi Kayhan ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, burada köylülerle sohbet ederek, sorunları dinledi. Köylülerle ve Galatasaray formalı küçük bir çocukla da fotoğraf çektiren Vali Ali Yerlikaya köyden ayrıldı.

Ferhadanlı köyü

Ferhadanlı köyüne gelişte Köy Muhtarı Orhan Akbaş ve köy meydanında kalabalık bir köy halkı tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, köy kıraathanesinde yaptığı konuşmada; ”Göreve başladığımız günden beri köylerimizi geziyoruz, ilimize bağlı 257 köyümüz var bu köylerimizi bir bir  gezip sorunları yerinde göreceğiz” dedi. Karpuz diyarı olarak bilinen Ferhadanlı köyünün ise Tekirdağ için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade den Vali Yerlikaya, 2013 yılında  inşaat sezonu başladığında köy yolarımızı  ve programımız içerisinde olan 200 km’lik ana arter yolu yapacağız dedi.
 Köylerdeki hayvan hırsızlığı konusunun gündeme gelmesi ile ilgili de; bununla ilgili olarak önce gerekli tedbirleri vatandaşların alması gerektiğini belirterek Jandarmanın da konu ile ilgili titizlikle çalıştığını ifade etti.
 Vali Yerlikaya köylülere; “Eğer bir sorunumuz var ise biz bu sorunları el birliği ile çözeceğiz yeter ki ümitli olalım ve yetkililere yardım edelim” dedi. Köylülerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Yerlikaya Ferhadanlı köyünden ayrıldı. Burada ziyaret programına İl Genel Meclisi Üyesi Münür Karaevli ve Halil Karaca da dahil oldu.

Ahmedikli köyü

Ahmedikli köyüne gelişte köy muhtarı Nevzat Temizel tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, köy meydanındaki kıraathanede köy halkı ile sohbet etti, isteklerini dinledi.

Köylüler tarafından ikram edilen kavun ve üzümün de tadına bakan Vali Yerlikaya Allah hepimize sağlık versin ve ağzımızın tadını bozmasın duası ile köyden ayrıldı.

 
Demirli Köyü

Demirli köyüne gelişte köy muhtarı Yüksel Uçan ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, köy kıraathanesinde vatandaşlar  ile sohbet etti. Sohbet esnasında köylüler  köyün içme suyundan şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Vali Yerlikaya  konu ile ilgilenileceğini belirtti.
 Vali Yerlikaya burada yaptığı konuşmada; “Hamdolsun köylerimize gidip geliyoruz, köylerimizin durumunu görüyoruz. İlimizdeki köylerimizin durumları daha önce  görev yaptığımız vilayetlerdeki köylerle kıyaslanılmayacak kadar iyi” dedi. Vali Yerlikaya burada köyün merkezine su deposu yaptıran ve onun üzerinde Türk Bayrağını dalgalandıran hayırsever köylüyü de tebrik etti.
 Sohbet esnasında köylüler köydeki asıl sorunun köy çöplüğü olduğunu ifade edince, Vali Yerlikaya da bu konu ile ilgili gerekli incelemenin en kısa sürede yapılacağını söyledi.
 Vali Yerlikaya yine ıslah OSB’lerle ilgili derin deşarj çalışmalarının da olduğunu belirterek  bu konularla ilgili olarak da çalışmaların sürdüğünü ifade etti. “Marmara Denizi Derin Deşarj Projesi” üzerinde de çalışılıyor ve bu konuda da  2014 yılında iyi bir noktaya geleceğiz dedi.
 Köylülere Allah ağzımızın tadını bozmasın diyen Vali Yerlikaya bu dileklerin ardından Demirli  köyünden ayrıldı.