info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da 4 Dernek Sevgi Fırtınası Esti

14 Şubat sevgililer günü münasebetiyle,4 dernek bir araya gelerek adeta bir şiir ve müzik resitali sundular.

Namık Kemal Derneği, Şiir İkindileri Grubu ve Tarih Bilincinde Buluşanlar derneği, her ayın ikinci Cumartesi Namık Kemal evinde bir araya gelerek önemli bir edebiyat ve sanat değerini veya önemli bir günü yaşatmak için şiir ve müzik etkinliği gerçekleştiriyorlar. Bu kez rutin uygulamanın dışına çıkarak, TÜMKASDER (Tüm Kastamonulular Derneği) başkanı Rasim Gürsoy başkanlığında,14 Şubat Sevgililer Günü münasebetiyle TÜMKASDER dernek binasında gerçekleştirdiler.

Etkinliğe,Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt,Namık Kemal Derneği Başkanı Ali İhsan Şeniz,Şiir İkindileri Grubu Başkanı Cahide Ulaş Aytar,Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol,Süleymanpaşa mahalle muhtarları ve çok sayıda sanat ve edebiyatçı katıldı.

TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy'un sevgi ve dostluk uğruna ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ifade eden açılış konuşmasının ardından söz alan Namık Kemal derneği başkanı Ali İhsan Şeniz, "sevgi adına,aşk ve mutluluk adına bugün bir araya geldik.Görüyorum ki,bu kadar değerli insan bir araya gelmişse,zaten sevgi taçlanmış demektir.Bu kadar insanı sevgi uğruna bir araya getirenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. Süleymanpaşa kaymakamı Aslan Yurt," bu kadar güzide insanın bir araya gelip şiir ve müzik resitali yapacağını duyunca,biz de gelip ruhumuzu dinlendirelim,şenlendirelim dedik.Şiir,edebiyat insanın ruhunu incelten,onu yücelten,hayata bakışını olumlu yönde değiştiren güzel sözlerdir.Tarihimize baktığımızda da önemli şahsiyetlerin şiir ve edebiyatla meşgul olduklarını görüyoruz.

Dijital yayınların artmasıyla,şiir ve edebiyatta azalma oldu.Sizler bu değerli sanatı yaşattığınız için tebrik ediyor,aranızda bulunmaktan gurur ve mutlululuk duyuyorum" Dedi. Şiir ikindileri grubu başkanı Cahide Ulaş Aytar,"Edebiyat,kültür,sanat sevgisi paylaşımlarından mutlu olmasak,böyle bir araya gelemeyiz.Bu yüzden mutlulukla bir araya geliyoruz.Sevgi paylaşıldıkça çoğalır.Biz de sevgiyle bir araya geliyoruz.Bizim için sevgililer günü sadece 14 Şubat değildir.Her gündür.Eğer sevgilim yok diye düşünen varsa,burada değildir.Çünkü biz büyük bir sevgi topluluğuyuz.

Sevgili sadece aşık olduğun karşı cins değildir.Paylaştıkça,kaynaştıkça birleştikçe hepimiz burada sevgiliyiz.Hepinize sevgi dolu bir ömür diliyorum" Dedi. Cahide başkanın ardından söz alan Tarih Bilincinde Buluşanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol,"21 yıldır aralıksız etkinliğini sürdüren Şiir İkindileri grubu başkanı Cahide Hanıma teşekkür ediyorum ve nice 21 yıllara diyorum" Dedi. TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy doğum günü münasebetiyle Cahide Ulaş Aytar'a Pasta sürprizi yaparken,davetlilere çeşitli hediyeler takdim etti.Namık Kemal evi yetkilisi Ali İhsan Şeniz de,Rasim Gürsoy'a Namık Kemal'in kitap ve gazetelerini takdim etti. Program,şiir-müzik resitali,dernek başkan yardımcısı Satı Şahin'in ikramları ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Kaynak : Murat Ürtekin